Στο πλευρό του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη οι Οικολόγοι Πράσινοι

Με ψήφισμα του 14ου τακτικού συνεδρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να πρυτανεύσει άμεσα η λογική και «να επιτραπεί στον κρατούμενο να εξέρχεται του Σωφρονιστικού Ιδρύματος με το ειδικό βραχιολάκι όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις κρατούμενων φοιτητών και στο παρελθόν».

«Το νόημα της φυλάκισης είναι ο σωφρονισμός και η επανένταξη των κρατούμενων στην κοινωνία με την ουσιαστική αυτοβελτίωση τους. Με την στάση της, η Ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει ένα νέο άνθρωπο στον θάνατο λόγω της απεργίας πείνας και δίψας και δείχνει ένα μοχθηρό και εκδικητικό πρόσωπο, που παραπέμπει σε εποχές που θα έπρεπε να ανήκουν στο σκοτεινό παρελθόν της ιστορίας» αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Οι εργασίες του 14ου τακτικού συνεδρίου των Οικολόγων Πρασίνων ξεκίνησαν σήμερα σε ξενοδοχείο των Αθηνών και περιλαμβάνουν ψηφίσματα και αποφάσεις για την πολιτική συγκυρία, ενώ ολοκληρώνονται αύριο την Κυριακή το απόγευμα, με την ανακοίνωση του νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου και της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

ΣΧΟΛΙΑ