Στο Επικρατείας της ΛΑΕ η Αργυρώ Μπεκατώρου από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ποια είναι η υποψήφια από την Αιτωλοακαρνανία

Εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας έχει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Συγκεκριμένα στο εν λόγω ψηφοδέλτιο βρίσκεται η Αργυρώ Μπεκατώρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Αργυρώ Μπεκατώρου γεννήθηκε το 1972 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης το 1995, και το 2001 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα σε αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας Τροφίμων από το Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών.

Το 2001 εργάστηκε ως μεταδιδάκτορας ερευνητής, σε αντικείμενα περιβαλλοντικής μικροβιολογίας/βιοτεχνολογίας, στο School of Biomedical Sciences του Βρετανικού Παν/μίου του Ulster (Β. Ιρλανδία). Κατά το διάστημα 2002-2006 εργάστηκε στο Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών ως πλήρους απασχόλησης ερευνητής και ως μερικής απασχόλησης Λέκτορας (ΠΔ407). Από το 2006 υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων» στο Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών στις βαθμίδες του Λέκτορα (2006-2011), του Επίκουρου Καθηγητή (2011-2018), και του Αναπληρωτή  Καθηγητή (από το 2018 έως σήμερα).

Έχει επιβλέψει 4 διδακτορικές διατριβές, πλήθος μεταπτυχιακών και προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 18 ανταγωνιστικά ερευνητικά/εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι συγγραφέας (co-author) σε πάνω από 85 επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 18 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, 125 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, και 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως τις εφαρμογές της βιοτεχνολογίας στην παραγωγή τροφίμων, ποτών, μικροβιακών προϊόντων και βιοκαυσίμων, με στόχους την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας, τη βελτίωση της ποιότητας και διατροφικής αξίας των προϊόντων, καθώς και την αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων και υποπροϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ