Στην Πάτρα το Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας

Φέτος, το «Πολιτιστικό Ενδόραμα» θα είναι αφιερωμένο στο τρένο

Για 12η συνεχή χρονιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας «ΕΝΔΟΡΑΜΑ».  Όπως κάθε χρόνο, το «ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’19» θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020.

Στη διάρκεια των εργασιών του  αναμένεται να παρουσιαστούν τα πλέον ενδιαφέροντα και ουσιαστικά άρθρα πάνω στα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας για το 2019, με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης.

Πρόκειται για μία διοργάνωση της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Φέτος, το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ» θα είναι αφιερωμένο στο τρένο.  Στο πλαίσιό του θα γίνει ένα οδοιπορικό στην ιστορία των σιδηροδρομικών σταθμών και τα ιδιαίτερα σπάνια χαρακτηριστικά του μεταφορικού αυτού του μέσου.

Λίγα λόγια για το ΕΝΔΟΡΑΜΑ

Το Ιατρικό Συνέδριο ΕΝΔΟΡΑΜΑ είναι μια πρωτότυπη ετήσια ιατρική διημερίδα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στηρίζεται σε μια ιδέα των ενδοκρινολόγων του Τμήματος Ιατρικής Α.Βαγενάκη, Ν.Γεωργόπουλο και Κ.Μάρκου. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008.

Στο ΕΝΔΟΡΑΜΑ παρουσιάζονται κλινικά περιστατικά και ιατρικά δεδομένα, γίνεται ανασκόπηση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε, παρουσιάζονται και συζητούνται τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα, ιδέες, εξελίξεις και εφαρμογές στον τομέα της ενδοκρινολογίας καθώς παρουσιάζονται όλα τα αντίστοιχα νέα φάρμακα που κυκλοφόρησα την ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ