Στην Πάτρα σήμερα ο Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ν. Φαρκάκη – Επίσκεψη στο Δημαρχείο

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου θα έχει έχει συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και στελέχη της Περιφέρειας.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. και θα περιλαμβάνει μία συνολική συζήτηση για τα έργα στον τομέα του Πολιτισμού που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», τις προτεραιότητες που τίθενται, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Επίσης, πρόκειται να συζητηθούν έργα κορυφαίας σημασίας για τις υποδομές και την ανάδειξη του πολιτισμικού πλεονάσματος της περιοχής, μεταξύ των οποίων, η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», η μετατροπή των καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο σε πολυχώρο πολιτισμού, η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου, κ.ά.

Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός των ενεργειών, ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις τοπικές Εφορείες Αρχαιοτήτων, να προωθήσουν τάχιστα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων.

Ο κ. Διδασκάλου αναμένεται να επισκεφθεί και το Δημαρχείο και να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

ΣΧΟΛΙΑ