Στην κινητοποίηση στο Υπ. Υγείας και εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Ζητούν να μην περικοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας βρέθηκαν και μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας».

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της Πάτρας παίρνουν μέρος στη σημερινή 24ωρη απεργία ζητώντας να μην περικοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή απεργία, η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑ