Πάτρα: Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.-Αποχώρησαν οι αγρότες

Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις μέχρι τέλους

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 20.46′

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε πάλι στις 20.45 η εθνική οδός Πατρών – Πύργου την οποία λίγα λεπτά μετά τις 7 το βράδυ σήμερα, είχαν απόκλιση στο ύψος της βιομηχανικής περιοχής, αγρότες από την Πάτρα την Ωλενία τη Δυτική Αχαΐα και την Ερυμάνθεια. Οι αγρότες αποχώρησαν με τα μέλη της συντονιστικής να δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 20.04′

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, προχώρησαν λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ σήμερα Τρίτη,  αγρότες της Ερυμάνθειας της Ωλενίας και της Πάτρας .

Οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση να τους δώσει το δικαίωμα να ζήσουν δουλεύοντας στα χωράφια τους, επισημαίνοντας, ότι η πολιτική της τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τους εξαναγκάζει να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια της γης.

Από την τροχαία έχουν ληφθεί μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και γίνεται παράκαμψη των οχημάτων στο ύψος της περιμετρικής στην Οβρυά και στο ύψος των Καμινίων.

ΠΡΏΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07.32′

Επιστροφή στο γνώριμο σκηνικό του αποκλεισμού δρόμων και κόμβων για τους αγρότες της Ωλενίας και του Ερύμανθου, οι οποίοι σήμερα επιστρέφουν στα μπλόκα  διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Οιι αγροτικοί σύλλογοι Δ. Αχαΐας Ωλενίας Ερυμάνθου και Πατρών ύστερα από σύσκεψη που παγιοποίησαν χθες Δευτέρα11 Φεβρουαρίου αποφάσισαν  την κάθοδο τους και αποκλεισμό της Ν.Ε.Ο στο ύψος του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ Πατρών, από σήμερα 12 Φεβρουαρίου από 19:00 εως 22:00.

Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες επισημαίνουν, πως η σημερινή κινητοποίηση θα είναι η αρχή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των αγροτών της Αχαΐας και αναφέροντας επίσης πως δεν θα κάνουν πίσω έως ότου τα αρμόδια υπουργεία σκύψουν πάνω από τα προβλήματα  καις δώσουν τις λύσεις ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα από το επάγγελμά τους και να ζήσουν αξιοπρέπεια  τις οικογένειές τους.

ΣΧΟΛΙΑ