ΣΕΥΙΠ: Νέο έγκλημα της εργοδοσίας στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος

Ανακοίνωση για το θάνατο του 57χρονου εμποροϋπαλλήλου

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Yπηρεσιών Ν. Αχαΐας, μετά το τραγικό θάνατο του 57χρονου εμποροϋπαλλήλου στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος:

«Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Yπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει το νέο έγκλημα της εργοδοσίας που έγινε στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάτρα. Ο τραγικός θάνατος του 57χρονου εμποροϋπάλληλου, προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο ένα ακόμα θύμα, αποτέλεσμα της έντασης της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της δουλειάς, και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.

Στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ όπως και στους υπόλοιπους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στους μεγάλους, η εντατικοποίηση εκφράζεται με ολο και λιγότερους εργαζόμενους να δουλεύουν σε πολλαπλά πόστα, βγάζοντας ο κάθε ένας περισσότερη δουλειά.

Τετάστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίοι με τους νόμους τους έχουν συρρικνώσει την επιθεώρηση εργασίας και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δίνοντας απλόχερα γη και ύδωρ στην εργοδοσία, να καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ και σε όσες άλλες υπηρεσίες εμπλέκονται προκειμένου να σταματήσουν οι αιτίες που δολοφονούν εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα.»

ΣΧΟΛΙΑ