Πύργος: Πώς δρούσε η σπείρα που μπούκαρε σε σπίτια – Εκαναν τον Αύγουστο 9 κλοπές

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά μελών

Εξακριβώθηκε πλήρως, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε περιοχές του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών σε βάρος επτά ανδρών, ηλικίας από 16 έως και 27 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι επτά δράστες, ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, διέπραξαν φέτος τον Αύγουστο σε περιοχές του Πύργου, συνολικά (9) κλοπές, σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, χρήματα, κυνηγετικά όπλα, κινητά τηλέφωνα και τραπεζικές κάρτες.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους, στις οποίες εισέρχονταν, διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Επιπλέον, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες για να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν πραγματοποιήσει και αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Σε σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δράστες κατά την προσαγωγή τους, βρέθηκε στην κατοχή ενός 16χρονου και κατασχέθηκε ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ανέρχεται κατ’ εκτίμηση των αστυνομικών σε 2.535 ευρώ μετρητά, καθώς και σε 5.700 ευρώ περίπου σε αξία κοσμημάτων αντικειμένων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ΣΧΟΛΙΑ