Προς δρομολόγηση πλοίο που θα συνδέει το Μεσολόγγι με Κεφαλονιά και Ιθάκη

Πότε ξεκινούν τα καθημερινά δρομολόγια

Ακτοπλοϊκά αναμένεται να συνδεθεί από τον Μάιο του 2019 το Μεσολόγγι με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας IONION P LINES το πλοίο ΙΘΑΚΗ ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από το Μεσολόγγι για τα νησιά του Ιονίου.

Αναλυτικά η εταιρεία αναφέρει:

«Η IONION P LINES , ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου θα δρομολογήσει το πλοίο ΙΘΑΚΗ ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ , με καθημερινά δρομολόγια από τον Μάιο 2019 συνδέοντας την πόλη του Μεσολογγίου με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η εταιρεία κατέθεσε, ήδη,τον σχετικό φάκελο στο  Υ.Ε.Ν  και παρά την φημολογούμενη πρόθεση επιδότησης της γραμμής από το Υπουργείο δεν θα επιδιώξει κάτι τέτοιο, γιατί ευελπιστεί πως με τον κατάλληλο σχεδιασμό δρομολογίων από τον Αστακό (γραμμή την οποία εξυπηρετεί αδιαλείπτως από το 2006) και το Μεσολόγγι μπορεί να καταστήσει βιώσιμες και τις δυο γραμμές.

Θεωρούμε δόκιμη την συνεργασία του Δήμου  Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να ικανοποιηθεί με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, η διαχρονική επιθυμία των κατοίκων και φορέων.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την άριστη συνεργασία, η οποία οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα.»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη του θέματος.

«Χωρίς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς, με στόχο την ουσία και το αποτέλεσμα, δουλέψαμε εντατικά και συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η καλή του λειτουργία του εγχειρήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όσο και η μονιμότητά του. Με ρεαλισμό και τόλμη, βαδίζουμε σταθερά στην εφαρμογή του  σχεδιασμού μας, που στόχο έχει την ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου.  Κάθε δέσμευση που υλοποιείται από τη δημοτική αρχή, ικανοποιεί αιτήματα ετών. Προχωράμε δυναμικά στα επόμενα βήματα που θα αλλάξουν οριστικά την πορεία αυτού του τόπου» αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ