Παυλόπουλος, Ιερώνυμος και Πικραμμένος σήμερα στα Καλάβρυτα

Κορυφώονται οι επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα

Κορυφώνονται σήμερα στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και του Γ.Γ. Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Αθανάσιου Κοντογιώργη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της πόλης θα τελεστεί πάνδημο μνημόσυνο για τους αδίκως εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, χοροστατούντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου τον οποίο θα συνοδεύσουν τέσσερις ακόμη Μητροπολίτες αλλά και ο οικείος ποιμενάρχης, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλειος Καρδάσης ενώ θα ακολουθήσει η πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό, στον Τόπο Εκτέλεσης όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων, 25 δήμαρχοι και εκπρόσωποι συνολικά από 35 μαρτυρικούς Δήμους όλης της χώρας, ανώτατα στελέχη του Στρατού, της ΕΛΑΣ, σωμάτων ασφαλείας, πρεσβευτές κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ