Πατρα: Στην δικαιοσύνη ο θανατος της 8χρονης Μαρίας

Αναλαμβάνει ο Αλεξης Κουγιας την υπόθεση

Την δικαστική διερεύνηση του θανάτου της 7χρονης κόρης τους Μαρίας Κραβαριώτη θα αναζητήσουν οι γονείς της, Κωνσταντίνος και Χαρίκλεια, που ήδη έχουν καταφύγει στο γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, προκειμένου να ξεκινήσει ένας κύκλος συλλογής στοιχείων.
«Συγκεντρώνουμε με τους συνεργάτες μου τα στοιχεία. Περιμένουμε τους ιατρικούς φακέλους από οπουδήποτε νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι και αμέσως μετά θα κάνουμε μια επίσημη τοποθέτηση» σημειώνει ο κ. Κούγιας στην «Πελοπόννησο».
Οπως σημειώνει, σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται ειδικές γνώσεις και η συνεργασία με εμπειρογνώμονες είναι επιβεβλημένη.
«Δεν θέλουμε να κάνουμε καμία επιπόλαιη τοποθέτηση αυτή τη στιγμή. Εκτιμούμε το έργο που κάνουν οι γιατροί. Πάνω απ’ όλα πρέπει να υπερασπίστούμε το συμφέρον των ανθρώπων που έχασαν το παιδί τους» καταλήγει ο κ. Κούγιας.
Ο θάνατος της 7χρονης, την περασμένη εβδομάδα, είχε κεραυνοβολήσει την τοπική κοινωνία. Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο τη Μεγάλη Τρίτη και μέσα σε μια εβδομάδα πέθανε. Αρχικά, είχε υψηλό πυρετό, ο οποίος και αντιμετωπίστηκε. Ωστόσο, δύο ημέρες μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, εμφάνισε και πάλι πυρετό και οι γονείς της τη μετέφεραν εκ νέου στο Καραμανδάνειο. Κρίθηκαν επιβεβλημένες κάποιες εξετάσεις στο ΠΓΝΠ, όπου και μεταφέρθηκε. Αιφνιδίως και σε λιγότερο από μία ώρα υπήρξε ραγδαία μεταβολή. Σύμφωνα με τις περιγραφές των γιατρών, το κοριτσάκι έκανε σπασμούς και έπεσε σε κώμα. Ταχύτατα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και πέθανε.

ΣΧΟΛΙΑ