Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Αχαίας μετά τον θάνατο των 2 καθηγητών

Μπροστά από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, η ΕΛΜΕ Αχαΐας, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Περιφέρειας, μετά και το τραγικό δυστύχημα που έγινε στην Πατρών Πύργου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο καθηγητών.

Στόχος της κινητοποίησης αυτής των καθηγητών είναι να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους τους και ένα από αυτά, ίσως το κυριότερο, που απασχολεί πλέον τον κόσμο της εκπαίδευσης, έχει να κάνει με το μέτρο του «εκπαιδευτικού – δρομέα», ένα πρόβλημα που είναι διαχρονικό, το γνωρίζει καλά η πολιτεία και που έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα τέτοια τραγικά περιστατικά σαν και αυτό που στοίχισε την ζωή στους Δημήτρη Βασιλακόπουλο και Νίκο Ρόδη.

Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, κ. Ψαρράς: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε την Παρασκευή. Διεκδικούμε όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα, να μην χαθούν άλλοι συνάδελφοι μας, και ελπίζουμε επιτέλους κάποια στιγμή να ιδρώσουν τα αυτιά των αρμοδίων». «Σκοτωνόμαστε στους δρόμους για μισθό φτώχειας και μισό» έλεγαν νεαροί καθηγητές που υπόκεινται καθημερινά αυτό το μαρτύριο, όταν έμαθαν το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο συναδέλφων τους.

ΣΧΟΛΙΑ