Πάτρα: 40 καθαρίστριες στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΣΕ 6η ΥΠΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τον κίνδυνο 40 καθαρίστριες που εργάζονται στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες λήγουν στις 30 Απρίλη, να βρεθούν στο δρόμο, επισημαίνει σε επιστολή της προς τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη , η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

Μέχρι σήμερα εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγίου Αντρέα, σαράντα (40) καθαρίστριες με ατομικές Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ). οι συμβάσεις αυτές λήγουν στις 30 Απρίλη 2020 και οι εργαζόμενες θα βρεθούν στον αέρα.
οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι καλύπτουν σήμερα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ειδικά σε ένα χώρο υψίστης σημασίας όπως ένα Νοσοκομείο. Παρά τις ελλείψεις μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικού καθαριότητας ρίχνονται στην καθημερινή μάχη για της ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης του νοσοκομείου.

Μάλιστα, η επικείμενη λήξη των συμβάσεών τους, έρχεται την περίοδο που τα νοσοκομεία της περιοχής μας έχουν τεράστιες ελλείψεις, αδυνατούν με ευθύνη της κυβέρνησης να ανταποκριθούν στο καθήκον της προστασίας της Δημόσια Υγείας από την εξάπλωση του Κορονοϊού COVlD-19.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, να μονιμοποιήσει σήμερα, όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε προσλήψεις ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων.
Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ να αναλάβουν σήμερα τις ευθύνες τους, την πρώτη και κύρια κεντρική ευθύνη του κράτους και ας αφήσουν τις καθημερινές εκκλήσεις περί ατομικής ευθύνης.
Απαιτούμε:
Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των σαράντα καθαριστριών στο ΓΝΠ Άγιος Αντρέας, να γίνουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι σε καθαριότητα, φύλαξη και άλλους τομείς των νοσοκομείων.
Καμία σκέψη για εργολάβους στα δημόσια νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΑ