Πάτρα: Τελευταίος αποχαιρετισμός σήμερα στην εκπαιδευτικό Πένυ Σακοβέλη

Θλίψη για τον χαμό της υπεύθυνης της Πρωτοβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας

Βαρύ το πένθος για την οικογένεια της εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη. Οδύνη και την εκπαιδευτική κοινότητα, που αποχαιρετά έναν ακόμα μέλος της που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

Η 59χρονη δασκάλα, υπεύθυνη της Πρωτοβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, έχασε τη γενναία μάχη που έδινε με σοβαρή ασθένεια και σήμερα όλοι, οικογένεια -τα παιδιά της Νίκος και Εύη και οι γονείς της Ιωσήφ και Ευανθία, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, θα της πουν το τελευταίο «αντίο».

Η κηδεία της θα τελεστεί στις 12.00 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και η ταφή θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

«Ηταν η ψυχή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της περιοχής μας»

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας για το θάνατο της 59χρονης εκπαιδευτικού, αναφέρει:
«Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συνεχίζει να πενθεί. Πληροφορηθήκαμε πως έφυγε για πάντα από κοντά μας μια ακόμη εκπαιδευτικός, η Πένυ Σακοβέλη.
Η εκλιπούσα ήταν δασκάλα και για πολλά χρόνια αφιερώθηκε στις καινοτόμες δράσεις της εκπαίδευσης, εφόσον ήταν υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικών θεμάτων παλαιότερα. Συνέδραμε με μεγάλη αφοσίωση και εξαιρετική επιτυχία το έργο των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των μαθητών, που εμπλέκονταν σε σχολικά προγράμματα. Υπήρξε αρωγός χιλιάδων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στα σχολεία. Ηταν η ψυχή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της περιοχής μας. Είναι βέβαιο πως η σφραγίδα της θα μείνει ανεξίτηλη και το κενό της θα είναι δυσαναπλήρωτο.
Ο πρόωρος χαμός της αποτελεί μεγάλη απώλεια για την οικογένειά της, τους φίλους της, καθώς και για την εκπαίδευση. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό ταξίδι, αγαπημένη συναδέλφισσα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ