Πάτρα:»Τελεσίγραφο» Πελετίδη στο μακρύ χέρι της εξουσίας στην περιοχή για τους πλειστηριασμούς

Ενημέρωσε για την προστασία της λαϊκής οικογένειας

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μαζί με Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων της πόλης (όπως: Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας (ΕΕΣΠ), Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων εργοστασίου Frigoglass),  επισκέφθηκαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Α’ ΔΟΥ, την Εθνική Τράπεζα και τα γραφεία του ΕΦΚΑ, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για τους πλειστηριασμούς και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή με στόχο την προστασία της λαϊκής περιουσίας.

Συγκεκριμένα, είχε διαδοχικές συναντήσεις, με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον Διευθυντή της Α’ ΔΟΥ Πάτρας, με τους Περιφερειακούς Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας, και με την Διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΦΚΑ).

Ο Δήμαρχος, τους ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτές που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

Περιέγραψε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός της Πάτρας, με τους 34.000 ανέργους, τους 15.000 δικαιούχους του ΚΕΑ και τους 8.500 επαγγελματίες που έχουν καταστραφεί, αλλά και άλλους τόσους, που είναι στα όρια της καταστροφής. Τόνισε ότι αυτοί είναι στους οποίους θα επιβληθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, αφού οι 204 επιχειρηματίες  που οφείλουν τα 55 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 120 εκατ. που οφείλονται στο Δήμο, έχουν θωρακιστεί πίσω από τη νομοθεσία και δεν τους ακουμπάει κανείς.

Ο Δήμαρχος, τους ζήτησε να μεταφέρουν στην κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα και «προειδοποίησε» ότι αν αρχίσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λαϊκών οικογενειών, τότε οι παραστάσεις αυτές θα μετατραπούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Κι αυτό, γιατί δεν μπορεί τη στιγμή, που νομίμως φοροδιαφεύγουν μεγαλοεπιχειρηματίες ο Πατραϊκός λαός κινδυνεύει να χάσει το βιος του για οφειλές 500 και 1.000 ευρώ.

 

 

***Το βράδυ στις 8, διοργανώνεται εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου όπου θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης  και θ’ ακολουθήσει μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ