Πάτρα: Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Μιχάλη Βασιλάκη

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για το θάνατο του Γραμματέα του ΕΑΜ, Μιχάλη Βασιλάκη:

Αριστερή Ανασύνθεση – Οργάνωση Πάτρας

Για το σύντροφο και συναγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για τον πρόωρο θάνατο του Μιχάλη Βασιλάκη και συλλυπούμαστε θερμά για την απώλειά του, την οικογένειά του, την σύζυγό του, Ουρανία Μπίρμπα, την κόρη τους Μαρία και τους συντρόφους του.

Ο Μιχάλης Βασιλάκης υπήρξε μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ισότητα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, χωρίς να υπολογίζει προσωπικό κόστος, χωρίς να προσδοκά κανένα προσωπικό όφελος.

Ο σύντροφος και συναγωνιστής Μιχάλης Βασιλάκης θα βρίσκεται πάντα στο μυαλό μας, στην καρδιά μας, και σε κάθε αγώνα για το Δίκιο.

Συντονισμός δράσης και διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Για τον εκλιπόντα σύντροφο, Μιχάλη Βασιλάκη

Πρόωρα μας αποχαιρέτησε  ο σ. Μιχάλης Βασιλάκης.

Ο Μιχάλης Βασιλάκης είναι γέννημα του εργατικού και αριστερού κινήματος, της μαχητικής και δύσκολης πορείας του με τις νίκες, τις υποχωρήσεις και τις ανατάσεις του.

Ήταν ασυμβίβαστος, ακούραστος και αφοσιωμένος εργάτης των ιδεών του σε μια εποχή, δύσκολη για την επαναστατική σκέψη και δράση.

Η προσήλωση του στο στόχο μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση και καταπίεση σε μια διαδρομή πέντε δεκαετιών και με τον τρόπο που η έντονη προσωπικότητα του υπογράμμιζε – αφήνει  έντονο το αποτύπωμα του στην πορεία της Αριστεράς.

Σε αυτήν την πορεία ακολουθήσαμε διαφορετικές πολιτικές διαδρομές.

Οι διαφορετικές πορείες αλλά και συμπτώσεις είχαν πάντα το στοιχείο της ανιδιοτέλειας και του αγώνα για «να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και εκφράζουμε  τα  συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στους συντρόφους του.

ΣΧΟΛΙΑ