Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στην Πειραιώς αύριο

Εξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση της Τράπεζας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ. έξω από την Περιφερειακή  Διεύθυνση της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάτρα, επί των οδών Μαιζώνος και Πατρέως.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΕΚΠ:

«Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει, την Τράπεζα Πειραιώς που παραμονές Χριστουγέννων προχώρησε σε 24 απολύσεις.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι μπροστά στο κέρδος δεν  υπολογίζουν τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Σχεδιάζουν και νέες απολύσεις σε συμφωνία με την κυβέρνηση και την ένωση Ελληνικών Τραπεζών καθώς και νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ίδιας της τράπεζας είναι ενδεικτική, ομολογεί ότι οι απολύσεις έγιναν για να διασφαλιστεί η κερδοφορία της , αδιαφορώντας για τους απολυμένους και τις οικογένειές τους, προκαλεί  όταν λέει ότι οι εργαζόμενοι της, δουλεύουν σε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον με υπευθυνότητα και διαφάνεια!!, όταν είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη τράπεζα έχει μειώσει το προσωπικό της με πάνω από 1000 απολύσεις  (εθελούσιες τις ονομάζει), απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση στα καταστήματά της, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα Συνδικάτα της πόλης μας, τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη  και την  συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς.

Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 10:00 π.μ. έξω από την Περιφερειακή  Διεύθυνση της Τράπεζας Πειραιώς,  Μαιζώνος και Πατρέως.»

ΣΧΟΛΙΑ