Πάτρα: Αποχώρησαν οι αναρχικοί από τα δικαστήρια(ΝΕΟ)

Θα απολογηθούν την Τρίτη οι συλληφθέντες-Σε συναγερμό η τοπική ΕΛΑΣ

Νεότερη Ενημέρωση 16.32

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας και ετοιμάζονται για τη νέα συγκέντρωση που έχουν ανακοινώσει για τις 6 το απόγευμα έξω από το πρώην παράρτημα στην οδό Κορίνθου.

Οι πέντε κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και επέστρεψαν στην Ασφάλεια, ενώ οι 2 κοπέλες που ήταν ανήλικες αφέθησαν ελεύθερες και αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι 5 αντιμετωπίζουν ένα κακούργημα και 4 πλημμελήματα.

Η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή για την εκδήλωση επεισοδίων.

Η συγκέντρωση τόσο το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια, όσο και απόψε στο πρώην παράρτημα, έχουν τον χαρακτήρα συμπαράστασης προς τους επτά συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν στην Πάτρα, μετά την πορεία για τον δολοφονηθέντα Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Αρχική Ενημέρωση 13.40

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους επτά συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια, έξω από από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιούν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε ανακοίνωσή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθούν σήμερα δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, στις 14:00 στα δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου) και στις 18:00 στην κατάληψη παραρτήματος.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 6/12, 11 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα, και στην εκπνοή του τελεσίγραφου του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ, Χρυσοχοίδη, που καλεί σε εκκένωση όλων των κατειλλημένων χώρων ανά την επικράτεια, αναρχικές-οι, αγωνιστές-ριες, επιλέγουν να βρεθούν στο δρόμο. Κατα τη διάρκεια της πορείας στη Πάτρα, πορείας με τεράστια συμμετοχή, ξεσπούν συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με κατασταλτική μανία προχωρούν σε ευθύβολη ρίψη χημικών, σε βίαιες προσαγωγές, σε τραυματισμούς συντρόφων-ισσών και σε 7 συλλήψεις, μερικές εκ των οποίων με αναβαθμισμένες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Είναι η κατασταλτική μανία του κράτους που ξεσπά πάνω σε όσες επιλέγουν να βρεθούν στο δρόμο, σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, σε όσες αγωνίζονται. Απέναντι στην κρατική καταστολή, να υψώσουμε αναχώματα αγώνα και αλληλεγγύης

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ, Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΩΝ/ΕΙΣΣΩΝ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Σάββατο 7/12 στις 18:00 στην κατάληψη παραρτήματος

Αλληλέγγυες/ Αλληλέγγυοι»

ΣΧΟΛΙΑ