Πάτρα: Στάσεις εργασίας σήμερα στον Προαστιακό – 24ωρη απεργία αύριο

Προβλήματα στη μετακίνηση

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον Προαστιακό και τα δρομολόγια των λεωφορείων Πάτρα-Κιάτο αναμένεται να παρουσιαστούν  σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα 5 Μαρτίου, η ΠΟΣ αποφάσισε την υλοποίηση τριών τρίωρων στάσεων εργασίας κατά τις ώρες 05:00 – 08:00, 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00, ενώ για αύριο Τρίτη έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο–Πάτρα και αντιστρόφως.

Αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου, ημέρα για την οποία έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα δρομολόγια των τρένων που θα εκτελεστούν, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Η ΠΟΣ διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, η οποία ακολουθεί την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ιταλικό δημόσιο. «Η εκποίηση του εθνικού πλούτου συνεχίζεται καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν το ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου. Μετά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα ακόμα θύμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στο σιδηρόδρομο είναι και η ΕΕΣΣΤΥ» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ