Πάτρα: Πρεμιέρα της «The Met: Live in HD” 2019-2020 με την επική υπερπαραγωγή «Τουραντό»

Το Σάββατο, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου

Πρεμιέρα της «The Met: Live in HD” 2019-2020 με την επική υπερπαραγωγή «Τουραντό» του Giacomo Puccini, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:55, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” μεταδίδεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της όπερας, να απολαύσουν αγαπημένες παραστάσεις-παραγωγές της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Στην Πάτρα τις μεταδόσεις επιμελείται η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντένα και το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΤΟΥΡΑΝΤΟ – GIACOMO PUCCINI

Διεύθυνση ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin

Σκηνοθεσία: Franco Zeffirelli

Σκηνικά: Franco Zeffirelli

Κοστούμια: Anna Anni και Dada Saligeri

Φωτισμοί: Gil Wechsler

Χορογραφίες: Chiang Ching

Διανομή: Christine Goerke (Τουραντό), Eleonora Buratto (Λιού), Roberto Aronica (Καλάφ), Jame Morris (Τιμούρ)

Διάρκεια: 3 ώρες (μεταδίδεται με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους).

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin διευθύνει την επική παραγωγή του εμβληματικού Franco Zeffirelli του 1987. Πρωταγωνιστεί η Christine Goerke στον ομώνυμο ρόλο της παγερής Κινέζας πριγκίπισσας Τουραντό, που έχει απορρίψει όλους τους άνδρες. Ο Roberto Aronica ερμηνεύει τον Καλάφ, τον ερωτευμένο νέο που διακινδυνεύει την ζωή του για να κερδίσει το χέρι της πριγκίπισσας και τραγουδά την περίφημη άρια “Nessun dorma.” Η Eleonora Buratto είναι η μικρή σκλάβα Λιού και ο James Morris ο χαμένος πατέρας του Καλάφ, ο Τιμούρ.

 

ΣΧΟΛΙΑ