Πάτρα: Πρεμιέρα με την όπερα «Ακενάτον» για τη ΜΕΤ

Θα μεταδοθεί στις 23 Νοεμβρίου

«AKENATON», το σύγχρονο αριστούργημα του Philip Glass, είναι η φετινή μεγάλη παραγωγή της ΜΕΤ και μεταδίδεται στις 23.11.2019.

Εισιτήρια για την όπερα στην Πάτρα διατίθενται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στα γραφεία της στο Μέγαρο Κόλλα (Πλατεία Γεωργίου, Γ! όροφος τηλ. 6989.434246)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας σε συνεργασία με τον Όμιλο Antenna υποστηρίζει για 9η χρονιά την σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της Metropolitan Opera, συμμετέχοντας στο δίκτυο προβολής στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο οποίο περιλαμβάνονται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, πανεπιστήμια και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Διεύθυνση ορχήστρας: Karen Kamensek

Σκηνοθεσία: Phelim McDermott

Σκηνικά: Tom Pye

Κοστούμια: Kevin Pollard

Φωτισμοί: Bruno Poet

Χορογραφίες: Sean Gandini

Διανομή:  Dísella Lárusdóttir (βασίλισσα Τάϊ), J’Nai Bridges  (Νεφερτίτη), Anthony Roth Aaron Blake (αρχιερέας του Άμμωνα), Will Liverman (Χόρενχαμπ), Richard Bernstein (Άϊε),  Zachary James (Αμενχοτέπ).

Διάρκεια: 3 ώρες και 31 λεπτά

Παραδοσιακά η Met μας επιφυλάσσει μια νέα, μεγάλη παραγωγή κάθε Νοέμβριο. Η σύγχρονη όπερα «Ακενατον» αποτελεί το νέο πρωτοποριακό αριστούργημα του Philip Glass.

Ο βραβευμένος Phelim McDermott, γνωστός μεταξύ άλλων από παραγωγές όπως η τεράστια επιτυχία Σατιαγκράχα του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή «Ακενάτον». Ο Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη.  Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

Μια ιδιαίτερη νότα στην παράσταση δίνει η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met, Karen Kamensek.

Η παραγωγή του Ακενάτον σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier Award για την καλύτερη New Opera Production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ