Πάτρα: Πορεία των εργαζομένων στο Δήμο – Συνάντηση με Περιφερειάρχη (ΦΩΤΟ)

Παρών ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος

Πορεία στους δρόμους της Πάτρας με κατάληξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο για να αναλάβουν ιδιώτες υπηρεσίες των Δήμων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Στην συγκέντρωση και την πορεία των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Αντιδήμαρχος, ανέφερε:

«Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, κινητοποιούνται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που μεταξύ των  άλλων περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές ,αν περάσουν, θα αυξηθούν τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό με σκοπό να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν τους τομείς αυτούς. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων θα χειροτερέψουν και θα μειωθούν οι αποδοχές τους.

Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους δημότες και η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ