Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Μαίρης Καραχάλιου (ΦΩΤΟ)

Γενικής Γραμματέως του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο Πρωτόκλητος»

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας     κ. Χρυσοστόμου, ετελέσθη η εξόδιος Ακολουθία της αειμνήστου Μαίρης Αναστασίου Καραχάλιου Γενικής Γραμματέως του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» στον Ι.Ναό του Αγίου Ανδρέου του Συλλόγου, Μιαούλη 68 στην Πάτρα.

Παρέστη πλήθος κόσμου που κατέκλεισε τον Ι. Ναό, την αίθουσα και τον γύρω χώρο εκδηλώνοντας με την παρουσία του τον σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπο της μεταστάσης.

Την κατανυκτική Ακολουθία ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Ε-πίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος συμπαρασττούμενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες π.Σωτήριο Τσάφο, π.Βασίλειο Μπλάνα, π.Γαβριήλ Χριστόπουλο, π.Αμβρόσιο Γκουρβέλο, τον πρωτοπρεσβύτερο π.Νικόλαο Μεσσαλά, τον πρεσβύτερο από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας π.Νικόλαο Κολοβό και τον διάκονο ιερολογιώτατον Ανδρέα Θεοδωράτο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

 

Στο Αναλόγιο προεξήρχε ο Πρωτοψάλτης κ.Αριστείδης Μπουχάγιερ.

Παρέστη συμπροχευχομένη αντιπροσωπεία από μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου.

Ομιλίες εξεφώνησαν:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Κατ’αρχήν μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του Σεβασμιω-τάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου που απουσιάζει ευρισκόμενος σε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τό-πους, ο οποίος και θα τελέσει τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της στον Πανάγιο Τάφο.

Ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε λόγια παρηγορητικά για τους οικείους της. Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά στο έργο της Ιεραποστολής και στους αγώνες τους πνευματικούς, για τον αγιασμό και την σωτηρία της.

Ο Παν. Αρχιμ. π. Βασίλειος Μπλάνας προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ» ο οποίος εξέφρασε τις προσωπικές εμπειρίες του για την αγωνιστική διάθεση την ευλά-βεια και την συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας που είχε η αεί-μνηστος.

Ο Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ» κ. Νικόλαος Σίμος σε ομιλία του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πολύ-τιμη και πολλαπλή αρωγή της σεβαστής κ. Μαίρης Καραχάλι-ου, ως Γενικής Γραμματέως του Ιεραποστολικού Συλλόγου επί τριάντα συναπτά έτη. Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Οι Αφρικανοί αδελφοί μας που δέχθηκαν την απλόχερη αγάπη της, οι πονεμένοι, οι πτωχοί και καταφρονεμένοι προς τους οποίους έστερξε, πολλά της οφείλουν. Οι προσευχές τους θα είναι η πιο δροσερή αύρα για την ψυχή της στα ουράνια δώματα.

Όλοι οι πολλαπλώς ευεργετηθέντες στην Ελλάδα, την Αφρική, την Ασία, την Νέα Ζηλανδία και την Νότια Αμερική θα απευθύνουν πάντα θερμές προσευχές για την αιώνια ανάπαυσή της.

Η σεβαστή και αγαπητή κυρία Μαίρη έχοντας πλέον στα χέρια της τους αγώνες για την πίστη και τις καλοσύνες προς τους ανθρώπους, πέρασε με το έλεος του Κυρίου στην αιωνιότητα.

Εκεί θα αγάλλεται στην κοινωνία των αγγέλων και των αγίων. Θα χαίρεται το ανέσπερο Φώς. Θα δοξάζη τον «Δείξαντα το Φώς».

Ακολούθως ο κ. Ρωμανός Μιλάντου μεταπτυχιακός από το Κονγκό Μπραζαβίλ αντιπροσωπεύοντας τους Αφρικανούς αδελφούς μας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους για τις θυσίες και προσφορά της στον Ευαγγελισμό των Αφρικανών.

 

ΣΧΟΛΙΑ