Πάτρα: Πέθανε ο τυπογράφος Γιώργος Κεχαγιάς

Επί 40 και πλέον χρόνια έδωσε μάχες με τους «δαίμονες» του τυπογραφείου και βγήκε νικητής

Ένας ακόμη στυλοβάτης από την καλή παλιά φρουρά των μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα των εντύπων, έφυγε χθες από τη ζωή. Πρόκειται για τον Γιώργο Κεχαγιά που επιμελήθηκε ως υπεύθυνος του καλλιτεχνικού τυπογραφείου της άλλοτε κραταιάς και γνωστής επιχείρησης «Καγιάφα» πλήθος εκδόσεων και καλλιτεχνικών εντύπων, όχι μόνο της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

  Ο αείμνηστος Γιώργος Κεχαγιάς είχε επίσης εργαστεί για πολλά χρόνια ως τυπογράφος στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» των Πατρών του Χρ. Ριζόπουλου προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Ήταν η εποχή (τα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι τη δεκαετία του 70) που τα έντυπα απέπνεαν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα του φρεσκοτυπομένου χειροποίητου εντύπου, που η εκτύπωσή του προϋπέθετε μεράκι αλλά και πολύ μόχθο από τη πλευρά των δημιουργών τους.

   Ο Γιώργος Κεχαγιάς επί 40 και πλέον χρόνια πάλεψε με το συνθετήριό του και έδωσε μάχες με τα στοιχειά και τους αποκαλούμενους δαίμονες του τυπογραφείου και βγήκε νικητής.

Ως άνθρωπος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός με τους συναδέλφους του και έχαιρε εκτιμήσεως από όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της εποχής, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν την έκδοση των βιβλίων τους. Ως χαρακτήρας υπήρξε ακέραιος και ως άνθρωπος υπέρμαχος των δημοκρατικών αρχών και πεποιθήσεων. Αποτελούσε επίσης πρότυπο οικογενειάρχη και ευτύχισε να δει τα παιδιά του άξια στελέχη της πατραϊκής κοινωνίας. 

Η δημοσιογραφική οικογένεια συλλυπείται τα παιδιά του Χρήστο πολιτικό μηχανικό κατασκευαστή, τον Γιάννη επίκουρο καθηγητή χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου και την Πόπη καθηγήτρια φιλόλογο και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα της αχαϊκής γης που θα τον σκεπάσει. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΕΒΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ