Πάτρα: «Ο άλλος άνθρωπος» την Τρίτη από τον Θερινό Κινητό Κινηματογράφο

Στο προαύλιο του παλαιού Αρσακείου

Ο προαύλιος χώρος του παλαιού Αρσακείου, μετατρέπεται το βράδυ της προσεχούς Τρίτης (9.30 μ.μ.), σε θερινό κινηματογράφο, για να φιλοξενήσει στο πλαίσιο της ενότητας του κινητού κινηματογράφου το ντοκιμαντέρ «Ο άλλος άνθρωπος» τον οποίο λίγο ή πολύ μπορεί να έχουμε κι εμείς μέσα μας.

Παράλληλα ο χώρος του παλαιού Αρσακείου θα μετατραπεί σε «κοινωνική Κουζίνα», καθώς πριν την προβολή, η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», έχοντας «κλείσει» έναν χρόνο μαγειρέματος και παρουσίας στην Πάτρα, θα το «γιορτάσει» μαγειρεύοντας για όλους τους θεατές. Αν δεν έχετε την τύχη να γνωρίζετε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και την ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας – Ο «Άλλος Άνθρωπος», το ντοκιμαντέρ των Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλας Γκούσκου θα φροντίσει για αυτό. Να σημειωθεί πως η προβολή θα γίνει παρουσία των σκηνοθετών Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλας Γκούσκου.

Η ταινία αποτελεί ένα χρονικό γύρο από τη δημιουργία της Κοινωνικής Κουζίνας. Πρόκειται για ένα  «εγωιστικό» ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής σύγκρουσης και της πολιτικής παράκρουσης. Είναι μία …Οδύσσεια της κατσαρόλας μ’ ένα προσφυγικό κουπί.

Ο Κώστας, στα 47 του χρόνια, παλεύει με την ανεργία και την απραξία. Θέλοντας να γίνει «Άλλος» άνθρωπος και με όχημα τον εγωισμό του, φτιάχνει μια κοινωνική κουζίνα, όπου μαγειρεύει καθημερινά στο δρόμο, προσπαθώντας να έρθει κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όταν πια το εγχείρημα του παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ο εγωισμός του τον φέρνει αντιμέτωπο με την αποτυχία, την σύντροφό του και τον εαυτό του.

Όταν έμεινε άνεργος ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, είδε δύο παιδιά να ψάχνουν τους κάδους σκουπιδιών για να βρούνε φαγητό. Αποφάσισε να φτιάξει τοστ και να τα μοιράσει. Στην αρχή κανείς δεν τα έπαιρνε, μέχρι που κατάλαβε, ότι ήθελαν να φάνε μαζί του. Έκτοτε, μαγειρεύει καθημερινά στον δρόμο με πολλούς εθελοντές.

Η γενναιόδωρη ιστορία του Κώστα, ο οποίος εμπνεύστηκε την κοινωνική κουζίνα «Ο ‘Άλλος ‘Άνθρωπος», χαρίζοντας δωρεάν γεύματα σε όσους συνανθρώπους μας τα έχουν ανάγκη, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη στο ντοκιμαντέρ: «Εγώ, ο ‘Άλλος ‘Άνθρωπος» του Λουκά Αγέλαστου και της Σπυριδούλας Γκούσκου.

Το ντοκιμαντέρ  θα μπορούσε να εκληφθεί σαν ένα εγκάρδιο χαμόγελο, μία ειλικρινή χειραψία, μία ανοιχτή αγκαλιά, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο τρέιλερ, «ο άνθρωπος δεν είναι σκυλί να του πετάξεις ένα κομμάτι ψωμί. Είναι ον, είναι άνθρωπος. Πρέπει να τον κοιτάξεις στα μάτια, να του πεις μια καλή κουβέντα».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σκηνοθεσία: Λουκάς Αγέλαστος, Σπυριδούλα Γκούσκου

Σενάριο: Λουκάς Αγέλαστος & Σπυριδούλα Γκούσκου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σπυριδούλα Γκούσκου

Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή

Ήχος: Λουκάς Αγέλαστος & Σπυριδούλα Γκούσκου

Μουσική: Υπόγεια Ρεύματα

Παραγωγός: Λουκάς Αγέλαστος, Σπυριδούλα Γκούσκου

Παραγωγή: Story Studios Films

Συμπαραγωγός: Δώρης Αυγερινόπουλος

Φορμά: Έγχρωμο

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Διάρκεια: 77’

Έτος Παραγωγής: 2017

Παγκόσμια εκμετάλλευση: Σπυριδούλα Γκούσκου Story Studios Films

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΟΛΙΑ