Πάτρα: Ολοκληρώθηκε ο χειμερινός κύκλος του Αρματος Θέσπιδος με την «Τρελή του Σαγιό»

Από 15 Ιουνίου οι παραστάσεις σε ανοικτούς χώρους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του ΑΡΜΑΤΟΣ ΘΕΣΠΙΔΟΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του θεατρικού σχήματος «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Το Άρμα με το έργο Jean Giraudoux Η Τρελή του Σαγιό, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου,  έδωσε 85 παραστάσεις, (335 συνολικά), σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας, σε Σχολεία, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Ιδρύματα , Νοσοκομεία , Φυλακές.

Επίσης έδωσε παραστάσεις σε χωριά και γειτονικές πόλεις με σκοπό να φτάσει το θέατρο κοντά σε όλους τους συμπολίτες μας, στις εργατογειτονιές και τη νεολαία, με ένα χαμηλό, συμβολικό εισιτήριο και πολλές φορές με ελεύθερη είσοδο ως μια προσφορά του Δήμου στο λαό, μια εκστρατεία πολιτισμού που εκφράζει την πολιτική της Δημοτικής μας Αρχής.

Σχολεία, Σύλλογοι και Ιδρύματα φιλοξένησαν το θέατρο και μετατράπηκαν οι αίθουσές τους, σε αμφιθέατρα. Οι πολίτες αγκάλιασαν το θέατρο και πολλές φορές οι αίθουσες ήταν κατάμεστες, επιβεβαιώνοντας ότι το θέατρο είναι ανάγκη για όλους.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών παραστάσεων στην πόλη μας και σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στη διαδικασία για την καλύτερη οργάνωση του θεατρικού σχήματος για τη μελλοντική του λειτουργία. Οι καλοκαιρινές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και  θα συνεχίσουν μέχρι 31 Ιουλίου 2018.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο τηλέφωνο 2610 623730  για την πραγματοποίηση παραστάσεων στον χώρο τους.

Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος είναι ο κ. Πέτρος Βάης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

ΣΧΟΛΙΑ