Πάτρα: Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αχαϊας

Συγκέντρωση την Τρίτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Kινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες της Αχαϊας, κάνοντας την αρχή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», «συντονίζουμε την δράση μας  υλοποιώντας τις αποφάσεις  της σύσκεψης  των Αγροτικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/1 στην Πάτρα και βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, να είναι δεκαήμερο κινητοποιήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους σε:

-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 28 Γενάρη  11π.μ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με το αγωνιστικό μας πλαίσιο και αιχμή την στήριξη της τιμής παραγωγού στο ελαιόλαδο.(10πμ από Βενζινάδικα ΝΕΟ)

– Συγκέντρωση που οργανώνουμε την Πέμπτη 30/1, στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Αίγιου και κλιμάκωση του αγώνα.

Έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα.

Αγωνιζόμαστε για:

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή. Την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς από το 2015, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με τη «Γαία Επιχειρείν’’

Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα  12.000€  και 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον εισόδημα.

Κατάργηση της αύξησης στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια. Συντάξεις αξιοπρέπειας.  Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο το οποίο θωρακίζει την εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου) και στρώνει το έδαφος στη νέα επιδρομή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Στελέχωση των κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων στην ύπαιθρο απέναντι στην εγκατάλειψη και υποστελέχωσή τους.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Όπως έχουν θεσπίσει εγγυημένα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες,  για παράδειγμα, στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς και τα διόδια,  τους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη τιμή.  Άμεση παρέμβαση στην τιμή παραγώγου στο  ελαιόλαδο, που να αναλογεί στην πραγματική αξία του προϊόντος (κόστος, χρόνος εργασίας, κ.τ.λ.).

Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι ξενοδοχειακές μονάδες.  Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, κτηματολόγιο, δηλώσεις ΟΣΔΕ, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, ΚΤΕΟ μηχανημάτων κ.α.) που εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος.                                                                                                                              Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα «αγροτοδικεία».»

ΣΧΟΛΙΑ