Πάτρα: Ξεκινά την Τετάρτη η διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ

Πού και πότε θα προσέλθουν οι δικαιούχοι – Τι πρέπει να έχουν μαζί τους

Ξεκινά την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν σε περίπου 6.300 νοικοκυριά της Πάτρας, είναι λάδι, φέτα και πορτοκάλια και η διανομή θα γίνει στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα (Μιλήτου & Παπανδρέου).

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους, για το ποια ημέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν για να παραλάβουν τα προϊόντα, που δικαιούνται και θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και  ΑΜΚΑ ή  ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΣ ή ΑΦΜ.

Σε ανακοίνωσή ο Δήμος Πατρέων αναφέρει:

«Με καθυστέρηση περίπου δύο χρόνων, χορηγείται ένας ελάχιστος αριθμός  τροφίμων του προγράμματος Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), με ευθύνη του επικεφαλής Εταίρου, που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα «ψίχουλα» που χορηγούν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος και μάλιστα ετεροχρονισμένα, μόνο χλευασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελούν και όχι ανθρωπιστική βοήθεια!

Η διανομή αφορά  6.300 περίπου νοικοκυριά, που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα και η διανομή είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού  Οργανισμού με τη συμβολή εργαζομένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τα προϊόντα που θα μοιραστούν είναι λάδι, φέτα και πορτοκάλια..

Η διανομή τους  θα  αρχίσει  από Τετάρτη 6-3-2019  έως Παρασκευή 22/3/2019 και ώρα 8:30-13:30 στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα (Μιλήτου & Παπανδρέου), με την επίδειξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και  ΑΜΚΑ ή  ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΣ ή ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους, για το ποια ημέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν για να παραλάβουν τα προϊόντα, που δικαιούνται. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαρτίου στον ίδιο χώρο, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος, δεν θα παρουσιαστούν την ημέρα, την οποία καλέστηκαν.

Η ποσότητα η οποία θα διανεμηθεί είναι 94.524 λίτρα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 121.896 τεμάχια ΦΕΤΑ (400 gr) &  34.632 κιλά ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.  Κατά μέσο όρο αναλογούν σε μέση οικογένεια 18 λίτρα λάδι, 8 κιλά φέτα και 7 κιλά πορτοκάλια.»

ΣΧΟΛΙΑ