Πάτρα: «Μπλόκο» στο λιμάνι από αγανακτισμένους κατοίκους – Στις κινητοποιήσεις και αστυνομικοί – λιμενικοί (AUDIO) – NEO

Ζητούν λύση για το μεταναστευτικό εντός τεσσάρων ημερών

Νεότερη ανάρτηση

Πρώτη ανάρτηση 08.38′, 13/3/18

Τελεσίγραφο προς τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση με το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού των μεταναστών στην περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας έστειλαν στους αρμόδιους φορείς οι κάτοικοι από τις νότιες συνοικίες της πόλης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ  Σ. ΤΣΕΚΟΥΡΑ  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Κρύα Ιτεών, με τη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας, του προέδρου του ΟΛΠΑ, βουλευτών και φορέων, δεν υπήρξε καμμία ουσιαστική δέσμευση και απάντηση στα αιτήματα των κατοίκων για συγκεκριμένα άμεσα μέτρα, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι από το βάρος των συνεπειών που υφίστανται οι νότιες συνοικίες της Πάτρας, καθώς αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κλοπών ακόμα και από τα ρούχα της μπουγάδας στις αυλές των σπιτιών, έστειλαν τελεσίγραφο ότι αν μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες δεν τους δοθούν απαντήσεις για τα μέτρα που πρόκειται άμεσα να παρθούν, θα ξεκινήσουν μερικούς αποκλεισμούς στο νέο λιμάνι της Πάτρας, επ’ αόριστον.

Το κύριο αίτημα των κατοίκων είναι η μετακίνηση του μεγάλου αριθμού των μεταναστών που έχουν βρει καταφύγιο στους χώρους της πρώην ΑΒΕΞ και του εργοστασίου Λαδόπουλου, όπου έχουν στηθεί άτυποι καταυλισμοί, προς τα κέντρα μεταναστών που λειτουργούν στο εσωτερικό της χώρας.

Από τη μεριά τους, οι αστυνομικοί και λιμενικοί της Πάτρας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις, μετά και τα τελευταία περιστατικά επεισοδίων που έχουν σημειωθεί στο χώρο του νέου λιμανιού. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετέχουν και στον αποκλεισμό του λιμανιού, μαζί με τους κατοίκους των νοτίων συνοικιών.

ΣΧΟΛΙΑ