Πάτρα: Με την βοήθεια της Πανελλαδικής ομάδας βοήθειας «4χ4» απεγκλωβισμός οχήματος

Συναγερμός για την αποκόλληση από το Παναχαϊκό

Τις πρώτες 4 ημέρες της χρονιάς, μετά την επιδείνωση του καιρού, είχαμε πολλαπλά συμβάντα.
Τρεις φορές στην Πάρνηθα, μία στην Αχαΐα και μία στην περιοχή της Κατερίνης. Η τελευταία μάλιστα με απεγκλωβισμό 5μελούς οικογένειας με 3 παιδιά σε ΙΧ.Η οδική βοήθεια αδυνατούσε να φτάσει στο σημείο και άμεσα εστάλη εθελοντής από τη Κατερίνη ο οποίος απεγκλώβισε και μετέφερε σε ξενοδοχείο της  Λεπτοκαριάς με ασφάλεια την οικογένεια.
Στη Πάρνηθα και στην Αχαία αντίστοιχα, σε όλες τις περιπτώσεις, μετέβησαν εθελοντές και απεγκλώβισαν οχήματα και επιβάτες με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα στη Πάτρα τη Παρασκευή στις 14:05 η ομάδα δέχθηκε ειδοποίηση για κολλημένο D-MAX στην περιοχή των κεραιών στο όρος ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ, αμέσως ενεργοποιήθηκε η ομάδα και με συντονισμό του Τοπικού Συντονιστη Αχαίας ξεκίνησε βοήθεια. Ευτυχής κατάληξη το όχημα απεγλωβίστηκε απο περαστικο τετρακίνητο πριν ο Κωνσταντίνος  Μπιρμπίλης προσεγγίσει το βουνό. Λήξη συμβάντος 14:35. Μπράβο στην ομάδα και στον εθελοντή απο τη λεσχη

«Σκάρτα 100» ( https://skartaekato.gr/ ) για την ταχύτατη κινητοποίηση.
H ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 4Χ4 δεν είναι σύλλογος αλλά άτυπη εθελοντική ομάδα χωρίς κρατική αρωγή και άλλες ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Αποτελείται από χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, μέλη  σχεδόν όλων των λεσχών 4Χ4, που συνδράμουν δωρεάν σε διασώσεις σε δύσβατα σημεία και όπου υπάρχει ανάγκη με κίνδυνο ζωής και περιουσίας.
Οι 4 διαχειριστές απο Κω, Κρήτη και Αθήνα έχουν αναλάβει να συντονίζουν την προσπάθεια  σε όλη την Ελλάδα και  τη Κύπρο.
Η ομάδα λειτουργεί αδιάλειπτα απο το 2004 με επιτυχή συμμετοχή σε εκατοντάδες περιστατικά.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για την ενεργοποίηση της ομάδας είναι το 6977000901

ΣΧΟΛΙΑ