Πάτρα: Μεταγωγών , Τροχαία και κέντρο εκδηλώσεων στην Πειραϊκή πατραϊκή

Εκδίδονται σήμερα οι απαιτούμενες άδειες

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου το Βιομηχανικό «κουφάρι» του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής – Πατραϊκής στην Ακτή Δυμαίων να αποκτήσει σταδιακά ζωή έχει πλόεν αρχίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» ακόμα και εντός της ημέρας, αναμένεται να γίνει η έκδοση των αιτούμενων αδειών, προκειμένου σε δύο από τα κτίρια να ξεκινήσει η διαμορφώσει για τη στέγαση τμήματος μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. και ενός τμήματος της τροχαίας Πατρών.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να γίνει έκδοση αδείας για ένα ακόμα κτίριο στο οποίο θα γίνουν οι απαιτούμενες διαμορφώσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, συνεδρίων , συναυλιών και

Πρόκειται για κτίρια 2.000 τετραγωνικών μέτρων  για το οποίο ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες προκήρυξης για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών ενώ η χρηματοδότηση  θα διασφαλιστεί μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση πατρινών επιχειρήσεων μέσα στην έκταση της Πειραϊκής πατραϊκής καθώς το έργο προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ περιλαμβάνει  δημιουργία χώρου ανάπτυξης παραδοσιακών επαγγελμάτων -εργαστηρίων, δημιουργία σύγχρονων χώρων γραφείων υπηρεσιών και δημιουργία σύγχρονου χώρου ανάπτυξης επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ