Πάτρα: Λιμενικοί κατά της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων

Έστειλαν εξώδικο και απειλούν με μηνύσεις

Να απέχουν από δω και στο εξής από οποιαδήποτε δήλωση – καταγγελία η οποία θα εμφανίζει τους λιμενικούς ως υπευθύνους τραυματισμών – κακοποίησης μεταναστών και διώκτες των προσφύγων που επιχειρούν να μπουν στο λιμάνι και να επιβιβαστούν σε πλοία της γραμμής προς Ιταλία, καλεί η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην Πάτρα, τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων.

Στην εξώδικο διαμαρτυρία τους οι λιμενικοί αναφέρουν τα εξής:

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

«Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στην Πάτρα (Βόρειος Λιμένας Πάτρας) και εκπροσωπείται νόμιμα από τον πρόεδρό της σύμφωνα με το καταστατικό ΑΦΜ 999394795 Γ’ Δ.Ο.Υ Πατρών.

 

ΚΑΤΑ

 

Της  Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών που εδρεύει στην Πάτρα Ιωάννου Βλάχου 19 Τ.Κ26222 ,νόμιμα εκπροσωπουμένης από τον Νικόλαο Παπαγεωργίου.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

Με την ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μας σας δηλώνουμε τα ακόλουθα:

 

Την 6η Μαρτίου 2018 δημοσιεύθηκε σε μεγάλη μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο των τοπικών όσο και των πανελληνίως εκδιδομένων αλλά και των ηλεκτρονικών τοιούτων ανακοίνωση- καταγγελία της κίνησής σας, αφορούσα τον τραυματισμό 14χρονου αλλοδαπού,  ο οποίος έλαβε χώρα εντός του Νέου Λιμένος Πατρών.

 

Το περιστατικό αυτό, παρά το γεγονός ότι ήταν ατύχημα οφειλόμενο σε ενέργειες αυτού του ιδίου του παθόντος,  επιχειρήθηκε να γίνει και έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης εκ μέρους της Κίνησής σας, η οποία δια του νομίμου εκπροσώπου της  Παπαγεωργίου Νικόλαου, επεχείρησε να εμφανίσει το περιστατικό αυτό, ως περιστατικό βίας και βάναυσης εν γένει συμπεριφοράς  των Λιμενικών που υπηρετούν στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ,  καθόσον καταγγέλλει για δήθεν «βάρβαρη» επίθεση των Λιμενικών στον ανήλικο 14χρονο,  που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά   αυτοί ξεπέρασαν κάθε όριο, συνεχίζει αποκαλώντας του Λιμενικούς ως «θηρευτές» με θύμα τον 14χρονο, τον οποίο φθάνει στο  σημείο να ισχυρίζεται  ευθέως  ότι δήθεν οι Λιμενικοί τον  ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ στο πόδι!!!!  Καταγγέλλει  επίσης  την δήθεν  ανοχή και ανοιχτή στήριξη  από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος στην Πάτρα των πρακτικών αυτών, επίσης καταγγέλλει για δήθεν προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και κάποιων «πρόθυμων» Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Όλα αυτά  εμπεριέχονται σε δημοσίευμα  « ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»  η οποία στο σύνολό της τυγχάνει ψευδής και συκοφαντική για το σύνολο των λιμενικών που υπηρετούν στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ και τυγχάνουν και οι περισσότεροι να είναι μέλη της Ένωσής μας και η οποία έχει διασπαρθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), σε όλο σχεδόν τα ηλεκτρονικά και μη  ειδησεογραφικά έντυπα αλλά και δια του ιδίου ως άνω του εκπροσώπου σας τις «καταγγελίες» αυτές συνέχισε να τις διασπείρει και με σωρεία συνεντεύξεων που παραχώρησε στα ΜΜΕ βάλλοντας ευθέως με αστήρικτες καταγγελίες σε βάρος των λιμενικών που υπηρετούν στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ χρησιμοποιώντας  χαρακτηρισμούς  προσβλητικούς, αβάσιμους και συκοφαντικούς.

 

Επειδή το σύνολο του κειμένου αυτού το οποίο χαρακτηρίζεται ως καταγγελία, είναι ψευδές και συκοφαντικό και είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ από το Αρχηγείο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα την Υπηρεσιακή ταλαιπωρία των λιμενικών που εκτελούσαν βάρδια την 05-03-2018 στο Νέο Λιμένα Πάτρας.

 

Επειδή το κείμενο αυτό αλλά και οι εν γένει τοποθετήσεις του εκπροσώπου σας κ. Παπαγεωργίου με κείμενα, συνεντεύξεις και δηλώσεις που διοχετεύει ο ίδιος στα ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  επιχειρούν να εμφανίσουν τα υπηρετούντα στον Λιμένα Πατρών μέλη του Λιμενικού Σώματος,  τα οποία σε μεγάλο ποσοστό τυγχάνουν  και μέλη της Ένωσής μας, ως «φασιστοειδή» και απάνθρωπα κτήνη που δεν διστάζουν να μαχαιρώσουν τον συνάνθρωπό τους.

 

Επειδή αυτές οι καταγγελίες είναι καταφανώς ανόητες στερούνται λογικής και οποιουδήποτε πραγματικού ερείσματος,  δεν αντέχουν στην βάσανο της κοινής λογικής.

 

Επειδή δεν θα αναφερθούμε στο συμβάν αυτό καθεαυτό καθόσον θα περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ ως αρμόδια να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα ο τραυματισμός του άνω ανηλίκου.

 

Επειδή η προσπάθειά σας να εμφανίσει τους Λιμενικούς του Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ, που άκοπα παρέχουν νυχθημερόν τις υπηρεσίες τους για την ασφαλή διακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων στο χώρο του Νέου Λιμένα Πατρών αλλά και σε οποιοδήποτε εκ της υπηρεσίας χώρο τους υποδειχθεί, ως θηρευτές με θύματα μετανάστες είναι τουλάχιστον φαιδρή.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ  ΑΥΤΟΥΣ

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντόνως και σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως απέχετε από οποιαδήποτε περαιτέρω δήλωση – αναφορά- καταγγελία που να αφορά τους Λιμενικούς που υπηρετούν στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ  έστω και έμμεση  για οποιοδήποτε θέμα και  με οποιοδήποτε περιεχόμενο άλλως σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα κινηθούμε δικαστικώς εναντίον Σας καθόσον οι πράξεις σας αυτές τυγχάνουν ποινικά κολάσιμες για τις οποίες και επιφυλασσόμαστε ρητά  για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας τόσο εμείς ως΄Ενωση όσο και για το προσωπικό του Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ έκαστο εξ αυτών απο σήμερα και για το μέλλον.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την καθ’ ης αυτή απευθύνεται προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη στην επιδοτήρια έκθεσή του»

 

Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τους συναδέλφους  μας στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ που δίνουν καθημερινά καλύτερο τους εαυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες, ότι είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε να τους προσάπτουν ανεπιβεβαίωτες πράξεις και ενέργειες και την επόμενη φορά θα προσφύγουμε σε ένδικα μέσα”

ΣΧΟΛΙΑ