Πάτρα: Λαϊκή συνέλευση του Δήμου στα Βραχνεϊκα

Ενημερωση εργαζομένων για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τους Αντιδημάρχους, Ανδρέα Αθανασόπουλο και Δημήτρη Πελεκούδα, επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους του Τμήματος Πρασίνου και του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας και συζήτησαν μαζί τους για την μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα αιτήματα της κινητοποίησης τονίζοντας: «Απαιτούμε  άμεσα μαζικές προσλήψεις στο Δήμο, τα Νοσοκομεία, την Υγεία γενικότερα, την Παιδεία. Στα πλαίσια της αντισεισμικής προστασίας να επιδιορθωθούν, ενισχυθούν ή να ξαναφτιαχθούν σχολεία, δημόσια κτίρια, εργατικές κατοικίες που το έχουν ανάγκη. Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο, δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, διεκδικήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ

Στο μεταξύ με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε χθες η λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Βραχνεΐκων, στην αίθουσα του Σταυροπούλειου, με θέμα την προετοιμασία της μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης που διοργανώνει ο Δήμος.

Παρόντες στην λαϊκή συνέλευση ήταν η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και δημότες.

Στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου μεταξύ άλλων, κάλεσε όλους να συμμετέχουν μαζικά κι οργανωμένα στην νέα αγωνιστική κινητοποίηση διεκδικώντας μέτρα κατά της ανεργίας και κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας.

 

Οι λαϊκές συνελεύσεις συνεχίζονται:

-Σήμερα Τρίτη 12 Ιούνη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας, 7.30 μ.μ. (Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παραλίας).

Σήμερα Τρίτη 12 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Λεύκας και ο Δήμος διοργανώνουν λαϊκή συνέλευση με ομιλητή τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, στις Εργατικές Κατοικίες Λεύκας.

-Τετάρτη 13 Ιούνη Δημοτικό Διαμέρισμα Ρίου, 7.30 μ.μ. (Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Αθηνών 6).

 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συγκεντρώσεις της Δημοτικής Αρχής, με τους εργαζόμενους του Δήμου:

-Τετάρτη 13 Ιούνη 7.15 π.μ. με τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αυτεπιστασίας και της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής (στου Λαδόπουλου)

Πέμπτη 14 Ιούνη πρωί, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) Θόδωρος Τουλγαρίδης μαζί με το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ θα επισκεφτούν τα ΚΑΠΗ της πόλης.

-Παρασκευή 15 Ιούνη, 10 π.μ., περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών .

 

ΣΧΟΛΙΑ