Πάτρα: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα-Αμάζευτα τα σκουπίδια

Αντιδρούν στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα συμβάσεων των Δήμων με ιδιώτες

Μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων γύρω από τους κάδους έχει προκαλέσει, ήδη, η αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας το Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Το πρόβλημα με τα αμάζευτα απορρίμματα αναμένεται να μεγαλώσει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Τρίτη (22.10.2019) και Τετάρτη (23.10.2019)  των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ για την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους.

Αναλυτικότερα, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε:

Για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

– Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

– Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

– Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

– Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

 

ΣΧΟΛΙΑ