Πάτρα: Καταριέται την ώρα που του άφησαν κληρονομιά

Πατρινός φοιτητής βρήκε το μπελά του από τον …αείμνηστο παππού του

Αντιμέτωπος με χρέη, απειλή κατασχέσεων αλλά και στέρησης της δυνατότητας του να δραστηριοποιηθεί  μόλις αποκτήσει πτυχίο στον ιδιωτικό  ή το δημόσιο τομέα λόγω χρέους βρίσκεται  ένας 19χρονος φοιτητής από την Πάτρα ο οποίος είχε την ατυχία να του αφήσει ο παππούς του .

Η κληρονομιά , η οποία εξελίσσεται σε βάσανο για τον 19χρονο πατρινό περιλαμβάνει ένα σπίτι με κτήμα 4 στρεμμάτων και ένα κατάστημα το οποίο νοικιάζεται προς 1250 ευρώ το μήνα αποδίδοντας του 15.000 ευρώ το χρόνο.

Τα μαντάτα με τα νέα δεδομένα στη φορολογία  για τα ενοίκια του έφεραν ρετσέτα 6.500 ευρώ.

Τα χειρότερα όμως προέκυψαν πριν από λίγες ημέρες, όταν αναρτήθηκαν οι πίνακες με τον ΕΝΦΙΑ όπου για το ακίνητο με το κτήμα και το μαγαζί που βρίσκονται στην περιοχή του παμπελοποννησιακού καλείται να πληρώσει 13.000 ευρώ με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλικό.

Ουσιαστικά με έσοδα καθαρά από το ενοίκιο  8500 ευρώ καλείται να πληρώνει καλώς εχόντων των πραγμάτων  κάθε χρόνο κοντά 20000 ευρώ.

Το χειρότερο είναι πως με μαθηματική ακρίβεια από φέτος θα βρεθεί να χρωστάει στο δημόσιο ποσά τα οποία κάθε χρόνο θα συσσωρεύονται ενώ κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον αγοράς των ακινήτων.

Ουσιαστικά  μέσα σε πέντε χρόνια ο 19χρονος θα εμφανίζεται να χρωστάει τουλάχιστον 100000 ευρώ, αλλά το χειρότερο γι’ αυτόν είναι, πως με την οφειλή στην πλάτη ουσιαστικά θα αδυνατεί να ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία αφού θα έχει απειλές κατασχέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ