Πάτρα: Κάλεσμα εθελοντών εκπαιδευτικών στο Λαϊκό Φροντιστήριο

Μεγαλύτερη φέτος η συμμετοχή μαθητών

Επιστολή με θέμα την κάλυψη των ελλείψεων στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων από εθελοντές εκπαιδευτικούς, λόγω της μεγάλης συμμετοχής μαθητών και μαθητριών, απέστειλε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος αναφέρει τα εξής:

«Η αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις γενικότερες στοιχειώδης ανάγκες τους καθώς και την στήριξη των παιδιών τους στην ουσιαστική μόρφωση οδηγεί όλο και περισσότερους μαθητές-μαθήτριες να αναζητούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου μας βοήθεια και υποστήριξη για την βελτίωση τους στα μαθήματα τους.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών – μαθητριών για την φετινή σχολική περίοδο 2016-2017 απαιτεί όπως είναι φυσικό και περισσότερους εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, αλλά και στους Φορείς τους να υποστηρίξουν με την συμμετοχή τους ενεργητικά την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα για να λειτουργήσουν τα Φροντιστήρια στις περιοχές του Δήμου που έχουν δηλώσει συμμετοχή μαθητές-μαθήτριες, παρουσιάζονται οι εξής ελλείψεις.

Σε εκπαιδευτικούς:  Οι Ειδικότητες των  Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών, Φιλολόγων.

Οι οποίοι θα διδάξουν στις εξής περιοχές:

Νότιο Διαμέρισμα: (Έδρα Φροντιστηρίου 10ο  – 12ο  Δημοτικό Σχολείο)

Δημοτική Ενότητα Μεσάτιδας: (Έδρα Γυμνάσιο Δεμενίκων)

Δημοτική Ενότητα Παραλίας: (Έδρα ΕΠΑΛ  Παραλίας) Φιλόλογοι, Μαθηματικοί.

Ανατολικό Διαμέρισμα:  (Έδρα 4ο Λύκειο).

Οι  Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται με τον εξής τρόπο:

Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης Πλατεία Γεωργίου 17Α΄ 4Ος  Όροφος  Τηλ. Επικοινωνίας: 2610 240196,   ώρες 10:00πμ – 13:00μμ  (πρωί)

και Ηλεκτρονικά  κατάθεση  αιτήσεων συμμετοχής  στο

e-mail :[email protected]

Οι Αιτήσεις μπορούν  να ανεβρεθούν στο site του Δήμου e-patras.gr».

 

ΣΧΟΛΙΑ