Πάτρα: Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη δολοφονία Μπακάρι άσκησε ο εισαγγελέας

Επειτα από αίτημα της οικογένειας

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών στην υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον που έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2017 στο Λαγανά Ζακύνθου, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του Αμερικανού φοιτητή.

Η έφεση ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον των έξι από τους εννέα κατηγορούμενος και εναντίον του μοναδικού Έλληνα για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του άτυχου νέου είχαν δηλώσει απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο. Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε: «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλι γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν .Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου . Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση . Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ