Πάτρα-Δάσκαλοι: Να επιστρέψουμε,αλλά με στήριξη του Κράτους-Καθαριότητα & υλικοτεχνική υποδομή τα σημαντικά

Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

«Είναι η κατάλληλη ώρα να ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο θα πρέπει τηρηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και να δοθεί πλήρης στήριξη από την πολιτεία και αρωγή, στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Τ. Σταυρογιαννόπουλος, ενόψει του ανοίγματος δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών στην 1η Ιουνίου.

«Πρωτίστως η καθαριότητα. Θα πρέπει να είναι τακτική, όπως οφείλεται να γίνει, άρα θα πρέπει να υπάρξει επιπλέον προσωπικό. Επιπροσθέτως, σχολεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, χωρίς να έχουν προαύλιο. Πως θα τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις; Ακόμη Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ύπαρξη αντισηπτικών σε όλες τις τάξεις και οι προστατευτικές μάσκες. Οι εκπαιδευτικοί θέλουμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας, θα πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι πως πολλές φορές διαμαρτυρόμαστε γιατί ξέρουμε πολύ καλύτερα και ζούμε την πραγματικότητα», συμπληρώνει ο κ. Σταυρογιαννόπουλος.

Τέλος, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, επιτυγχάνεται η εκ νέου σύνδεσή τους με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συμμαθητές τους και τα μαθήματα. Εξισορροπούνται οι κοινωνικές ανισότητες και πρόσβαση όλων στην παιδεία. Ένα ακόμη ζήτημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, είναι να μείνει κάτι και από την εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική διαδασκαλία, για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε επίπεδο κατάρτισης και υλικής υποδομής, την οποία σαφώς, τόσο στα σχολεία, όσο και στις οικογένειες θα πρέπει να την παρέχει το κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ