Πάτρα: Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τα καρδιολογικά ζητήματα την Κυριακή

3ο Φεστιβάλ Χορού τρίτης ηλικίας 10-12 Ιουνίου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, με θέματα, την ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τα καρδιολογικά ζητήματα που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας και το 3ο Φεστιβάλ Χορού τρίτης ηλικίας, στο οποίο συμμετέχουν 12 πόλεις της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος, αναφερόμενος αρχικά στην ενημερωτική εκδήλωση τόνισε τα εξής: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σε συνεργασία με το Δήμο μας διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου, στην Αγορά Αργύρη, από τις 10 το πρωί, μέχρι τη 1 το μεσημέρι με θέμα: «Καρδιολογικά Ζητήματα που αφορούν το κοινό της Πάτρας». Τα ζητήματα που θα τεθούν, αφορούν όλους τους δημότες και θα δώσουν απαντήσεις, με απλά λόγια και όχι ιατρική γλώσσα, σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν οι συμπολίτες μας και αφορούν την πίεση, την χοληστερίνη, το κάπνισμα, την παχυσαρκία κ.α.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, θα αναδειχτούν ζητήματα που θα συζητηθούν με το κοινό, που προβληματίζουν, αλλά δεν ξέρουν πώς να τα χειριστούν. Θα υπάρχουν απαντήσεις και όχι μόνο εισηγήσεις και ομιλίες. Πρόκειται για μια καλή προσπάθεια, από καλούς επιστήμονες, για όλους τους συμπολίτες μας».

Την οργάνωση της εκδήλωσης, έχουν ο Καθηγητής – Διευθυντής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Χάχαλης, ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θ. Τουλγαρίδης και ο Γ. Σούφρας και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Εισαγωγή : Γ. Χάχαλης, Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης

-1ο Στρογγυλό Τραπέζι  10:30-11:30

Πρόεδροι: Ν. Βλασσοπούλου, Γ. Τσίγκας, Ν. Γράψας

1) Πόσο συχνά είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα (Α. Φίλιας)

2) Υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερίνη (χοληστερόλη) (Ι. Μηλιόρδος)

3) Κάπνισμα, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία (Ν. Καλοβρεντή).

-2ο Στρογγυλό Τραπέζι  11:30-12:30

Πρόεδροι : Ν. Κουτσογιάννης, Ι. Ξανθοπούλου, Ι. Χριστοδούλου

4) Έμφραγμα μυοκαρδίου (Φ. Παπανικολάου )

5) Αγγειοπλαστική, εγχείρηση bypass (Δ. Κτενάς).

6) Κολπική μαρμαρυγή, βραδυκαρδίες για βηματοδότη, κακοήθεις αρρυθμίες για απινιδωτή (Π. Χρονόπουλος).

3ο Στρογγυλό Τραπέζι 12:30-13:15

Πρόεδροι :  Γ. Αλμπάνης, Γ. Σούφρας

7) Ανακοπή, αιφνίδιος θάνατος (Α. Σολωμού)

8) Πρόληψη μετά από έμφραγμα, αγγειοπλαστική ή εγχείρηση bypass (Κ. Σταύρου).

Συντονισμός συζήτησης 13:15-13:30

Γ. Χάχαλης, Θ. Τουλγαρίδης.

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 10 – 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

6-11

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, μίλησε για το 3ο Φεστιβάλ Χορού τρίτης ηλικίας, αναφέροντας τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε για τρίτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ από ΚΑΠΗ  διαφορετικών περιοχών της πατρίδας μας, από τις 10 ως  τις 12 Ιουνίου. Φέτος συμμετέχουν 12 ΚΑΠΗ απ’ όλη την Ελλάδα και βέβαια από την Πάτρα. Συγκεκριμένα τα ΚΑΠΗ Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λάρισας, Μήλου, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Άρτας, Αγρινίου, Πωγωνίου (Ιωάννινα), Σικυωνίων (Κορινθία) μαζί με  τα  ΚΑΠΗ της  Πάτρας.

Περιμένουμε να επισκεφθούν την πόλη μας περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες και συνοδοί, να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε μαζί τους χορούς, έθιμα, παραδόσεις και ιδέες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Προσδοκούμε για άλλη μια φορά να δώσουμε χαρά και  διέξοδο από τα προβλήματα για ένα τριήμερο  σε  ανθρώπους  τρίτης ηλικίας, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε μαζί και συνάμα να διεκδικήσουμε τη ζωή, που μας αξίζει, σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε!

Οι επισκέπτες μας θα ξεναγηθούν και σε πολλά αξιοθέατα της πόλης μας,  με συνεργασία των εργαζομένων του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας  του  ΚΟΔΗΠ, του Χορευτικού τμήματος του Δήμου μας και με την συμμετοχή εθελοντών μας. Κάθε ηλικία αξίζει να τη ζούμε και σε κάθε ηλικία αξίζει να διεκδικούμε. Το θετικό είναι ότι αυτοί που έρχονται στην πόλη μας τους άρεσε και ξαναέρχονται ακόμα κι όταν δεν γίνεται κάποια εκδήλωση. Αυτός είναι και ο στόχος της ξενάγησης, που θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Οι χορευτικές  παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θεατράκι  της Μαρίνας και στην  Πλατεία   Γεωργίου την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. και την Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου.

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΑΠΗ με τη μαζική παρουσία τους σε αυτές».

 

ΣΧΟΛΙΑ