Πάτρα: Ξεκινά η ανακαίνιση του πρώην Αρσακείου-Οι χώροι που θα δημιουργηθούν-Τι θα στεγάσει

Πότε θα είναι έτοιμο

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακαίνιση του κτιρίου του παλαιού Αρσακείου, στο κέντρο της Πάτρας.

Μετά την ανάδειξη αναδόχου, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες που θα αναμορφώσουν πλήρως την όψη και την χρήση του κτιρίου.

Στο χώρο του πρώην Αρσακείου αναμένεται να μεταφερθούν οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου, ενώ θα δημιουργηθεί αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων. Επίσης, θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος, ώστε να μπορεί να διατίθεται για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Κορδάς, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος «ζωντανός», ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλου είδους εκδηλώσεις και όχι ένα «στεγνό» διοικητήριο, όπου οι πολίτες θα προσέρχονται μόνο για διοικητικές διεκπεραιώσεις.

Με την μεταφορά στο κτίριο των περισσότερων υπηρεσιών, ο Δήμος αναμένεται να εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ, καθώς θα απαλλαγεί από ενοίκια που αναγκάζεται σήμερα σε κτίρια που στεγάζονται διασκορπισμένες οι υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες ανακαίνισης θα χρειαστεί ενάμισυ χρόνος για την ολοκλήρωσή τους. Ετσι, εκτός απροόπτου, θα κτίριο θα είναι έτοιμο για τη νέα χρήση του, μέσα στο 2019.

Το κόστος ανακαίνισης είναι τα τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, ενώ θα απαιτηθούν περαιτέρω χρήματα για τον εξοπλισμό του σε έπιπλα και άλλα χρηστικά είδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  • Δημ Παπ

    πολύ καλή προσπάθεια, έπρεπε να είχε γίνει εδω και χρόνια!