Πάτρα: Επίτιμος Διδάκτορας ο Μέγας Ευεργέτης του Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου, Δημ. Σφήκας

Στις 14 Ιουνίου η εκδήλωση αναγόρευσής του

Ο Δημήτριος Σφήκας, Μέγας Ευεργέτης του Τμήματος Ιατρικής, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Τμήματος Ιατρικής Ηλίας Παναγιωτόπουλος και θα ακολουθήσει η ανάγνωση των ψηφισμάτων αναγόρευσης του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και η περιένδυσή του από την Πρύτανι. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του κ. Δημητρίου Σφήκα, με θέμα: «Ακράδαντη πίστη στα χαρίσματα των Ελλήνων».

Ο κ. Δημήτριος Σφήκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Ναυπηγική Μηχανολογία στη Γερμανία και στον επαγγελματικό του βίο ασχολήθηκε με τη ναυπηγική και ναυτιλία. Είναι Μέγας Ευεργέτης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς, με την υποστήριξη της συζύγου του, κ. Βέρας Σφήκα, χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την κατασκευή της «Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού» (http://rehaupatras.com/?lang=el), μιας αυτοτελούς Κλινικής που ιδρύθηκε το 2010 στο Τμήμα Ιατρικής, για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο συγκεκριμένο πεδίο.

Η κλινική παραδόθηκε το 2011 στο ΠΠΝΠ έτοιμη για λειτουργία, με υψηλές προδιαγραφές, στα πρότυπα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Το ενδιαφέρον του κ. Σφήκα για την ολοκλήρωση της λειτουργίας της Κλινικής είναι συνεχές και εκδηλώνεται με τη φυσική του παρουσία, την κάλυψη της συντήρησης, της εκπαίδευσης προσωπικού αλλά και άλλων αναγκών της, τείνοντος ταυτοχρόνως ευήκοον ους και σε άλλες ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Αναλυτικές πληροφορίες στο: http://www.upatras.gr/el/node/6854.

ΣΧΟΛΙΑ