Ν. Οικονομόπουλος: «Να μειωθούν τα διόδια στην Ν.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου»

Με αφορμή την παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας για το θέμα των ακριβών διοδίων στη νέα Εθνική οδό Πατρών – Αιγίου – Κορίνθου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ» κ. Νίκος Οικονομόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

 

«Αισθάνομαι την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση ως Αχαιός ενεργός πολίτης,  να χαιρετίσω την παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας για το μείζον ζήτημα των ακριβών διοδίων της νέας Εθνικής οδού Πατρών – Αιγίου – Κορίνθου.

Γεγονός που, όπως επισημαίνουν εύστοχα οι Εκπρόσωποι του Συλλόγου, έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση της κίνησης στην παλαιά Εθνική οδό, κίνηση η οποία μάλιστα επιβαρύνεται σε επικίνδυνο βαθμό από την πληθώρα των βαρέων οχημάτων που μετακινούνται μέσω του παλιού δρόμου για να …γλιτώσουν τα υπέρογκα διόδια!

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία των Εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της Αιγιαλείας και συμπαραστέκομαι στα αιτήματά τους, θυμίζοντας πως από τις 25 Ιουλίου παρενέβην ως Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ» με ανοιχτή επιστολή μου προς:

  • την «Ολυμπία Οδό Α.Ε.»
  • το γραφείο του Πρωθυπουργού
  • τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, αλλά ακόμη και
  • τονΑρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
  • τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και
  • την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

προτείνοντας ξεκάθαρα την μείωση της τιμής των διοδίων περίπου στο μισό! Κάτι που κατά την εκτίμησή μας επιτυγχάνεται χωρίς εμπόδια μέσω της επέκτασης του χρόνου διαχείρισης – αποπληρωμής.

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, με την συνεννόηση Κράτους, Εταιρείας και Τραπεζών, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή ως προς τα προβλεπόμενα κέρδη ενώ ταυτοχρόνως τα πλεονεκτήματα θα είναι περισσότερα για όλες τις πλευρές.

 

Είναι απολύτως σαφές ότι τα έργα υποδομής είναι κοινωνικό αγαθό και αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και στην ενίσχυση της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

 

Στην περίπτωση μάλιστα ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, όπως στην προκειμένη περίπτωση, υποτίθεται πως επιτυγχάνεται η δυνατότητα οι περιοχές Πάτρα και Αίγιο να ενώσουν δυνάμεις.

Δυστυχώς όμως τα ακριβά διόδια φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα:

Οι περιοχές μας… «απομακρύνονται» αφού καταντά ασύμφορη η όποια μετακίνηση πολιτών και επαγγελματιών!

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, δηλώνω πως ενώνω τις δυνάμεις μου μαζί σας για να διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, το αυτονόητο:

Μια εθνική οδό με διόδια που αντέχει η τσέπη του Έλληνα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Μείωση του κόστους μετακίνησης για κάθε πολίτη,σημαίνει αυτοκινητόδρομος περισσότερο προσβάσιμος, άρα και αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων σε καθημερινή βάση, και κυρίως αύξηση επαγγελματικών και εμπορικών συναλλαγών…

 

 

 

Πρόσκληση στον Δήμαρχο Πατρέωνκ. Κώστα Πελετίδη

 

Για τους λόγους αυτούς, καλώ τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, και όλους τους τοπικούς φορείς, να αξιοποιήσουμε στο προσεχές διάστημα την διπλή ευκαιρία με τις επικείμενες επισκέψεις στην Αχαΐα, του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε το συγκεκριμένο θέμα να είναι υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα στην ατζέντα των διεκδικήσεων – απαιτήσεών μας, ως Νομός».

ΣΧΟΛΙΑ