Ναύπακτος: Το μεγάλο ραντεβού της ορεινής ποδηλασίας

Το μεγάλο ραντεβού της ορεινής ποδηλασίας στη Ναύπακτο. Oλα είναι έτοιμα για τους πρώτους δύο Διεθνείς αγώνεςορεινήςποδηλασίαςCrossCountry της χωράς μας,  που θα διεξαχθούν στην πανέμορφη Ναύπακτο, το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, 19-20Μαΐου, με την συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων του αθλήματος από Ελλάδα και εξωτερικό.

Συνδιοργανωτές είναι ηΠαγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας UCI, η ΕλληνικήΟμοσπονδία Ποδηλασίας ΕΟΠ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας, και η περιβαλλοντική  οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» πουπροσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, σταδύο διεθνή κορυφαία γεγονότα της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας.

Σημαντικό ρόλο στο αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους Έλληνες και ξένους ποδηλάτες, είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι οι πρώτοι διεθνείς αγώνες για την Ελλάδα στο καλεντάρι της UCI το 2018 και θα αποτελέσουν σημαντική προετοιμασία εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Ο Ηλίας Περικλής, ο Αντωνιάδης Δημήτρης, ο ΧαρούνΜολλά, ο Τσορτσουκτσίδης Ηλίας, η Φασόη Βαρβάρα και άλλοι μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο Προκοπίδης Πέτρος και άλλοι σημαντικοί αθλητές από την Εθνική ομάδα της Κύπρου, επαγγελματικές ομάδες από Γαλλία, Ιαπωνία, FYROM, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ελβετία, Ιταλία αλλά και μεμονωμένοι αθλητές και αθλήτριες με διεθνή δελτία της UCI μας τιμούν με την παρουσία τους στις 19 & 20 Μαΐου στη Ναύπακτο.

Οι κατηγορίες που θα αγωνισθούν είναι  Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων σε μια εντυπωσιακά ανανεωμένηχωμάτινη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη , ενώ  σημείο βραβεύσεων των νικητών είναι το γραφικό ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Χορηγοί είναι: Arlaproteinmilk, χαλβάς Όλυμπος, νερόΚορπή, βούτυρο Lurpak, supermarket Σκλαβενίτης,  Advancerentcarδυτικής Ελλάδας, DEPENDsports,SHIMANO,IdealΠαπαδόπουλος,Electric Rev Helma,Haibike.

«Μετά από πολυετή προσπάθεια  με συνέπεια και συνέχεια, καταφέραμε να βάλουμε τη Ναύπακτο στον χάρτη της παγκόσμιας ποδηλασίας χαρακτηρίζοντας τον Δήμο μαςως περιοχή ενδιαφέροντος εναλλακτικού τουρισμού διεθνώς. Με εξωστρέφεια, διευρύνουμε την τουριστική μας περίοδο τονώνοντας όσο το δυνατό την τοπική αγορά»

δήλωσε ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας.

Μια διεθνή διοργάνωση που έρχεται ως συνέχεια μιας διετίας γεμάτης πετυχημένων διοργανώσεων ποδηλασίας βουνού στη Ναύπακτο. Εκεί όπου έγιναν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016 και 2017 και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2017. Και τώρα το «2nd & 3rd Lepanto CrossCountrybike UCI XCO races» κατηγορίας 2, Ολυμπιακής μορφής. 

«Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου  καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, crosscountry» δηλώνει ο υπεύθυνος διοργάνωσης από το Πράσινο+Μπλε  Τάσος Ξύδηςκαι προσκαλεί να παρακολουθήσουμε από κοντά τους μεγάλους αθλητές που τιμούν την περιοχή και να ζήσουμε την εμπειρία του απόλυτου συναγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ