Μήνυμα του Θανάση Νταβλούρου για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Το Αθάνατο 1821 μάς δείχνει το δρόμο να προασπίσουμε την πατρίδα μας και να την οδηγήσουμε σε καλύτερες μέρες

Με αφορμή τον διπλό εορτασμό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Νταβλούρος σε σχετικό μήνυμα του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 σηματοδοτεί την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Ταυτόχρονα, ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν το Έθνος μας με την Ορθοδοξία.

Τούτες τις δύσκολες ώρες, που η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται και αμφισβητούνται ευθέως και απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, έχουμε καθήκον να ορθώσουμε το ανάστημα μας.

Παράλληλα, έχουμε την ηθική υποχρέωση έναντι αυτών αλλά και έναντι εαυτών, να δώσουμε τις δέουσες απαντήσεις σε όσους επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, πατώντας γερά στην ιστορική μας κληρονομιά.

Η αναβάπτιση στις αρχές μας είναι προϋπόθεση επιβίωσης αλλά και οφειλή σ’ εκείνους που με την θυσία τους καθαγίασαν τα χώματα που ελεύθερα πατάμε εμείς σήμερα, καθώς ο αγώνας και η αποφασιστικότητα τους έκαναν δυνατά αυτά που φαίνονταν αδύνατα, εξασφαλίζοντας σε εμάς τα υπέρτατα αγαθά της ανεξαρτησίας  και της ελευθερίας.

Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών αξίων και ιδανικών είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του ελληνικού λαού στην πορεία της Ιστορίας. Ο γνώμονας και ο στόχος της συλλογικής μας σκέψης και δράσης είναι σταθεροί και αμετακίνητοι: μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα.

Ως εκ τούτου, σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, όλες οι Ελληνίδες και  Έλληνες, καλούμαστε να παραδειγματιστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας και ενωμένες και ενωμένοι να προασπίσουμε την πατρίδα μας, οδηγώντας την παράλληλα σε καλύτερες μέρες».

ΣΧΟΛΙΑ