Μέτρα για την διάβρωση των ακτών ζητά ο Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος»

Με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Το θέμα της διάβρωσης της ακτής στην περιοχή τους θέτουν με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη τα μέλη του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος».

Στο κείμενο, το οποίο κοινοποιείται τόσο στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη, αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχα, με χαρά είδαμε

από τον τοπικό τύπο ότι ξεκινούν μέλετες και παρεμβάσεις Ρίο-Ροΐτικα-Βραχνέικα.

Επειδή όπως έχετε ενημερωθεί η περιοχή του Αλισσού έχει χτυπηθεί από την διάβρωση από το 2008 πάνω από 200 μέτρα ακτογραμμής με αποτέλεσμα περιουσίες να έχουν χαθεί.

Περιμένουμε την μελέτη Ρογκαν αλλά δυστυχώς τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα θα θέλαμε να μας εντάξετε και εμάς από παραλία Κάτω Αλισσού εκβολές Πείρου και απόσταση μήκους ακτών περίπου 1 χιλιομέτρου.

Υπάρχουν προβλήματα σε διαφορά κομμάτια σε ανάθεση κάποιας μελέτης με σύγχρονες μεθόδους ήπιας παρεμβάσης για προστασία και ανάπλαση της ακτογραμμής μας.

Πιστεύουμε ότι θα δείτε σοβαρά το μεγάλο μας προβλήμα γιατί ήδη το καλοκαιρι σε αρκετά σημεία οι λουόμενοι δεν μπορούν να βάλουν την πετσέτα τους στην παραλία μας.»

ΣΧΟΛΙΑ