Κώστας Τζαβάρας: Δεν είμαι ο Πουτζδεμόν του Πύργου

Με φράσεις όπως «ο επαναστάτης προσκύνησε τον πλανητάρχη», σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, λέγοντας επίσης χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι ο Πουτζδεμόν του Πύργου», τοποθετείται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της απόσχισης της Ηλείας από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο κ. Τζαβάρας αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δήλωσα δημοσίως τη θέση μου για τις ολέθριες συνέπειες που έχει στην οικονομία και στην κοινωνία της Ηλείας και της Αχαΐας ο διαμελισμός της Πελοποννήσου σε δύο αυτοδιοικητικές περιφέρειες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Όσο θα εξακολουθήσει αυτό το αυτοδιοικητικό καθεστώς, θα ορθώνονται ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου ως ενιαίας γεωγραφικής, πολιτισμικής και οικονομικής περιοχής. Η γεωγραφία είναι το πεπρωμένο στις κοινωνίες, όπως ακριβώς η ανατομία είναι το πεπρωμένο στους ανθρώπους, με βάση τη μνημειώδη φράση του Σίγκμουντ Φρόιντ. Αγωνίζομαι ως βουλευτής Ηλείας για την αποκατάσταση της Πελοποννήσου ως ενιαίας Περιφέρειας».

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει:

«Στην περίπτωση του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Αμερική, το σύστημα της «στάγδην» ενημέρωσης που έχει εισαγάγει η κυβέρνηση στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα, υπέκυψε στη δύναμη των εικόνων, που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, από τη συνάντηση στον «Κήπο των Ρόδων» του Λευκού Οίκου ενός πρώην επαναστάτη και του πλανητάρχη» είπε.

Και πρόσθεσε: «Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να διαβεβαιώνει τον κ. Τραμπ ότι αυτοί οι δύο ηγέτες μοιράζονται κοινές αξίες και τους συνδέει σχέση στρατηγικής συνεργασίας και εν συνεχέια τον κ. Τραμπ να ευχαριστεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας γιατί με τα 2,4 δισ. της παραγγελίας για την αναβάθμιση των F-16 συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, σχηματίζει κανείς σαφή αντίληψη του τι πραγματικά συνέβη στο ταξίδι αυτό, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει άλλη ενημέρωση. Ο επαναστάτης προσκύνησε το σύστημα που με διαβολικό τρόπο οικοδομεί για το «καλό του κόσμου» ο κ. Τραμπ και ο πλανητάρχης μοίρασε γενναιόδωρα παχιά λόγια στον Έλληνα πρωθυπουργό» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ