Κυριαζοπούλου: Μόνο ο πρύτανης αποφασίζει για την είσοδο της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο

Πώς προστατεύεται το Πανεπιστήμιο Πατρών

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση και ευτυχώς να αποφασίσει η αστυνομία να μπει μέσα σε πανεπιστήμιο αν δεν το ζητήσει ο Πρύτανης. Αυτό είναι δουλειά μόνο του Πρύτανη, κανενός άλλου. Αυτή η θέση είναι δύσκολη, πρέπει να παίρνεις τα ρίσκα σου, τις αποφάσεις σου και να κρίνεσαι».

Τη άποψη αυτή διατύπωσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και στους Βουλευτές η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου, και σημείωσε:

  • Φαντάζεστε, εάν περνώντας απέξω από μία διαμαρτυρία που τώρα το Σεπτέμβριο θα έχουμε διαμαρτυρίες για ένα απλό πράγμα σας λέω, όπως για το πώς ζουν, δηλαδή, για τη φοιτητική μέριμνα, που οι εστίες, δυστυχώς, σε όλη αυτή την πορεία που ήμουν και Πρύτανις, δεν μπορέσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί και εκεί θα έρθουν να διαμαρτυρηθούν και θα έχουν και δίκιο.
  • Αν αυτή τη διαμαρτυρία τη δει ένας πολίτης που περνάει, γιατί θα ενοχληθούν τα αυτιά που ακούει θόρυβο και καλέσει την αστυνομία, φαντάζεστε τι θα γίνει;
  • Εγώ, λοιπόν, κάνω έκκληση, παρότι αυτό μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς συνάδελφος μου: Είναι δική μας υποχρέωση, είναι δική μας ευθύνη και εμείς πρέπει να πάρουμε το ρίσκο στο πότε θα συνεννοηθούμε.
  • Στο δικό μου Πανεπιστήμιο έχω εξαιρετικές συνθήκες, αλλά πάλεψα σκληρά για να γίνουνε. Η Αστυνομία μπαίνει για κάθε παραβατική πράξη, χωρίς να με ρωτήσουν πλέον και με εντολή που δίνεται από τους φύλακες, αλλά το κλείσαμε, πάλι με χρήματα από την Περιφέρεια, φέραμε ιδιωτική φύλαξη και δικούς μας φύλακες που είναι όλο το 24ωρο. Υπάρχουν παντού ανακοινώσεις για το πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος και όταν γίνεται παραβατική πράξη μπαίνουν αμέσως οι αρμόδιες Αρχές. Ποτέ δεν έχει τύχει να μην μπούνε. Κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί από τους φοιτητές όταν μπαίνουν, γιατί ξέρουν ότι τα έχουμε ξεχωρίσει και τα έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα, δηλαδή, εγώ θα προστατεύω αυτούς, αλλά η παραβατικότητα θα προστατεύεται από την Αστυνομία.

ΣΧΟΛΙΑ