Καταστροφική θερμική καταιγίδα «χτύπησε» τον Πύργο

Ζημιές σε καλλιέργειες και σπίτια από τους ισχυρούς ανέμους έως 9 μποφόρ

Θύμα ισχυρής θερμικής καταιγίδας έπεσαν χθες το μεσημέρι κοινότητες του δήμου Πύργου. Το καιρικό φαινόμενο που δεν διήρκεσε πάνω από μια ώρα προκάλεσε πολλές ζημιές στις τοπικές κοινότητες του Αμπελώνα, του Ελαιώνα και του Βουνάργου. Ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες σταφίδας και ελιάς, δέντρα «έσπασαν» -με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την πτώση πεύκου μεγάλου ύψους στον Αμπελώνα- ενώ πολλά ήταν και τα σπίτια που «χτύπησε» το έντονο καιρικό φαινόμενο…

Η θερμική καταιγίδα εκδηλώθηκε εντελώς απροειδοποίητα περίπου στις 4 χθες το μεσημέρι αιφνιδιάζοντας κατοίκους των κοινοτήτων και τους αγρότες. Με ανεξέλεγκτη μανία παρέσυρε προστατευτικά καλύμματα σε καλλιέργειες σταφίδας, «χτύπησε» βάναυσα ελιές και κατέστρεψε τέντες, καμινάδες –εξαφανίζοντας και πολλά άλλα αντικείμενα- σε πολλές οικίες.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε κυρίως η τοπική κοινότητα του Αμπελώνα, στον κεντρικό δρόμο της οποίας οι έντονοι άνεμοι –έως και 9 μποφόρ- κατάφεραν να «ξαπλώσουν» στο έδαφος ένα πεύκο ύψους άνω των 15 μέτρων, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες.

 

Πηγή: patrisnews.com

ΣΧΟΛΙΑ