Κέρκυρα: «Ασέλγησε πάνω μου ακόμα και μέσα στην εκκλησία»

Νέα στοιχεία για τον ιερέα που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο ανήλικες

Νέα στοιχεία σχετικά με τον ιερέα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε δύο κορίτσια στην Κέρκυρα έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι ανήλικες στις μηνύσεις περιγράφουν με λεπτομέρεια πώς παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον ιερέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον παρεξήγησαν.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στη μήνυση που κατέθεσε αρχές Σεπτεμβρίου το ένα κορίτσι, που σήμερα είναι 16 ετών, περιγράφει με λεπτομέρειες όσα βίωσε.

Όπως λέει, ντρεπόταν για όσα, όπως ισχυρίζεται, της έκανε ένα καλοκαίρι σε ηλικία 12 ετών. «Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία».

Οι γονείς της, άνθρωποι του μεροκάματου, είχαν εμπιστοσύνη στον ιερέα. Όταν άκουσαν  την  κόρη τους να τους λέει  ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση  από τον ιερέα  κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Την περασμένη Δευτέρα ο ιερέας κλήθηκε να δώσει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος. Εκεί συνάντησε την οργή των συγγενών, όπως και το πρωί της Παρασκευής.

Η μήνυση της 16χρονης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Την ώρα που ο ιεράς δεχόταν τον προπηλακισμό  από τους συγγενείς της, οι γονείς μίας 14χρονης κατέθεταν και αυτοί μήνυση εναντίον του για ασελγείς πράξεις.  Τα όσα ισχυρίζεται σοκάρουν.

“Ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι του μία φορά σε ηλικία εννέα ετών”, ισχυρίζεται.

Ιερέας: «Με παρεξήγησαν»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η σύζυγος του ιερέα όταν έμαθε ότι οι γονείς του δευτέρου κοριτσιού θα κατέθεταν μήνυση πήγε στο σπίτι τους και προκάλεσε επεισόδιο. Χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ο ιερέας μέχρι και το μεσημέρι του Σάββατου αγνοούσε ότι τον έχει καταγγείλει και δεύτερο κορίτσι.

Μάλιστα για την πρώτη μήνυση ισχυρίζεται:

Έχουν παρεξηγηθεί  οι κινήσεις  μου  προς το κορίτσι. Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι,  αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία  στα παιδιά. Δεν έχω  δικά μου παρά  το γεγονός  ότι έκανα  προσπάθειες  να αποκτήσω  με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται  το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω  ζητήσει συγνώμη    από την οικογένεια του παιδιού  γι’ αυτό το οποίο  πιθανόν  να παρεξήγησε  η ανήλικη.

O δικηγόρος των δύο κοριτσιών πάντως απάντησε στον ιερέα μέσω του Star, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση.

«Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν,  αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται  οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις  και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν», είπε ο  Ι. Α. Ρίγγας, δικηγόρος των δύο ανηλίκων.

Η υπόθεση  βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης . Ο ιερέας μετά τα χθεσινά επεισόδια νοσηλεύεται και για τις αρχές παραμένει ύποπτος, ενώ φουντώνει η δημόσια συζήτηση για τις ασελγείς πράξεις και τις προβλεπόμενες ποινές από τον νέο Ποινικό Κώδικα.

ΣΧΟΛΙΑ