Κέρκυρα: Έκαναν κατάληψη και το σχολείο τους καλοκαιρινό [pics]

Αίσθηση από τις καταγγελίες του διευθυντή

Τις ζημιές σε υπό κατάληψη σχολείο της Κέρκυρας, έρχεται να συμπληρώσει το ξέσπασμα του διευθυντή. Το 1ο Γενικό Λύκειο του νησιού, τελεί υπό κατάληψη εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες και η συνέχεια παραμένει άγνωστη.

Όπως γράφει ο διευθυντής, μια ομάδα έφτασε στο σημείο να κάνει διάρρηξη στο κυλικείο και να βουτήξει τα χρήματα που υπήρχαν μέσα αλλά και τις προμήθειες.

Οι ζημιές διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς να ασχολείται κανένας. Οι μαθητές και οι γονείς που θέλουν να ανοίξει ξανά το σχολείο, έρχονται αντιμέτωποι με τους καταληψίες που δεν κάνουν πίσω.

Για τα όσα συμβαίνουν έχει ήδη ενημερωθεί και η αστυνομία, όπως λέει ο διευθυντής, που όπως φαίνεται είναι ο μόνος που έχει πάρει ζεστά το θέμα της καταστροφής του σχολείου.

Η καταγγελία του διευθυντή

Η χθεσινή ανακοίνωση του διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας που τελεί υπό κατάληψη σχεδόν 3 εβδομάδες, έχει ως εξης: «Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου στις πέντε το απόγευμα μια μαθήτρια (από 650 μαθήτριες/ μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ) περίμενε στην κεντρική είσοδο του Σχολείου (Σπύρου Ξύνδα) ανάμεσα από σπασμένες καρέκλες, θρανία και σκουπίδια το Διευθυντή του 1ου ΓΕ Λ και του παρέδωσε το λουκέτο της σιδερένιας πύλης.

Συμπληρώθηκαν 13 μέρες κατάληψης, δηλαδή μη λειτουργίας του Σχολείου, με την εκκωφαντική απουσία των ενηλίκων κηδεμόνων των ανηλίκων μαθητών, τριών. Οι μαθητές/τριες ήταν ενημερωμένοι για την αλλαγή του νόμου, ο οποίος μετά τη 15η μέρα δίνει το δικαίωμα στον κο Υπουργό να παρατείνει το σχολικό έτος.

Την Τρίτη 16 Απριλίου το βράδυ παρόντων πολλών μαθητών/ τριών ξηλώθηκε η σιδερένια πόρτα του αμφιθεάτρου του 1ου ΓΕΛ, έσπασε η εσωτερική ξύλινη πόρτα εξόδου του αμφιθεάτρου προς το εσωτερικό του σχολείου και έγινε διάρρηξη στο Κυλικείο του Σχολείου (χρήματα και όλη η προμήθεια που είχε).

Για αυτό ενημερώθηκε η Γενική Αφάλεια Κέρκυρας. Την επόμενη μετά τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς κλήθηκαν γονείς και μαθητές να έρθουν και να ανοίξουν το σχολείο.

Ήρθαν δέκα γονείς και περίπου τριάντα μαθητές/τριες ανίσχυροι να αποτρέψουν το κλείσιμο του Σχολείου, αφού μία ομάδα είκοσι -τριάντα ατόμων έλεγαν: δε φεύγουμε από εδώ. Για το κόστος των συνολικών ζημιών θα ενημερωθείτε σε λίγες μέρες».

Οι εικόνες από το υπό κατάληψη σχολείο στην Κέρκυρα

Πηγή: corfutvnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ